DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM Jednostavno se prave i nezaobilazne su na slavskim trpezama
Idealne su za slave i proslave.
Oblande sa grizom su sitni kolači idealni za slave i proslave, a jednostavno se prave.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 25 kašika šećera
- 3 kocke čokolade za kuvanje
- 9 kašika griza
- 250 g margarina
- 1 pakovanje oblandi
Priprema:
Kako biste napravili ove sitne kolače prvo skuvajte mleko sa šećerom i čokoladom, a kada se sve rastopi ubacite griz i kuvajte, dok se ne zgusne. U vruću smesu ubacite iseckan margarin i dobro mešajte. Ostavite smesu da se ohladi, ali da ostane mlaka. Podelite je na 4 jednaka dela i filujte oblande. Dobro pritisnite tako što ćete da stavite nešto teško na kolač i ostavite da tako odstoji do sutradan.Nakon toga isecite na pravougaonike i servirajte. Kolači mogu duže da traju.
DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM Jednostavno se prave i nezaobilazne su na slavskim trpezama
Idealne su za slave i proslave.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, savršena za svečane prilike!
Torta bogatog ukusa sa orasima i čokoladom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
POSNO MEDENO SRCE Topi se u ustima, a savršena je zamena za mrsne kolače
Posno medeno srce je savršena zamena za mrsne kolače.
POSNA OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA Obavezna na slavskoj trpezi, preukusna je!
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu
KOKOS KOLAČ Sočan i mekan kao pahulja, ima da se zaljubite na prvi zalogaj
Pravi zimski kolač...
Komentari (0)