DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM Jednostavno se prave i nezaobilazne su na slavskim trpezama
Idealne su za slave i proslave.
![oblande](/data/images/2024-12-11/108581_oblande-sa-grizom_f.png?timestamp=1733871600)
Oblande sa grizom su sitni kolači idealni za slave i proslave, a jednostavno se prave.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 25 kašika šećera
- 3 kocke čokolade za kuvanje
- 9 kašika griza
- 250 g margarina
- 1 pakovanje oblandi
Priprema:
Kako biste napravili ove sitne kolače prvo skuvajte mleko sa šećerom i čokoladom, a kada se sve rastopi ubacite griz i kuvajte, dok se ne zgusne. U vruću smesu ubacite iseckan margarin i dobro mešajte. Ostavite smesu da se ohladi, ali da ostane mlaka. Podelite je na 4 jednaka dela i filujte oblande. Dobro pritisnite tako što ćete da stavite nešto teško na kolač i ostavite da tako odstoji do sutradan.Nakon toga isecite na pravougaonike i servirajte. Kolači mogu duže da traju.
![torta](/data/images/2023-07-12/59041_703585-234715-untitled22-ls-f_f.jpg)
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
![medovik torta](/data/images/2024-10-03/102107_medovik-1_f.jpg)
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
![puf puf krofne](/data/images/2025-01-08/110706_puf-puf-krofne_f.jpg)
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
![Printscreen/Youtube](/data/images/2025-01-23/112018_kadaif_f.jpg)
![kolač](/data/images/2025-01-23/111989_605397-kolac-sa-orasima-i-belom-cokoladom-f_f.jpg)
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)