NAJLEPŠI KEKSIĆI SA LIMUNOM Neodoljivi slatko-kiselkasti spoj oduševiće i one izbirljive

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz kafu ili čaj.

keksići sa limunom
Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašičice meda
  • 1 kašika rendane korice limuna
  • prstohvat soli
  • 500 g brašna
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 4 kašike soka od limuna

Za posipanje:

  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite maslac sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i medom.Umešajte koricu limuna, prstohvat soli, brašno, prašak za pecivo i limunov sok. Zamesite glatko testo pa ga upakujte u kesicu i ostavite sat vremena u frižideru. Kratko premesite testo bez dodavanja brašna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na 5mm debljine. Isecite oblike po želji. Četkicom sa malo vode premažite nepečene keksiće pa pospite vanilinim šećerom. Pecite keksiće 12 do 13 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj.dok ne porumene.

@moja.trpeza

Bela kukuruzna proja Jednostavan recept za kukuruzni hleb Sastojci: • 300 g belog kukuruznog brašna • 200 ml kisele vode • 1 kesica praška za pecivo • 1 jaje • 1 kašičica soli Priprema: 1. U posudu sipajte kukuruzno brašno, pa dodajte jaje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so. 2. Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. 3. Smesu prelijte u prethodno podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju. Idealno za doručak ili kao dodatak uz čorbe i variva! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading