KIKIRIKI BAJADERA Omiljeni kolač sa slavske trpeze koji pomera granice dobrog ukusa
Još bolja od klasične bajadere, mekana i slatka.
Potrebno je:
- 250 g putera
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g šećera u prahu
- 300 g kikiriki putera
- 250 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešajte keks, istopljen puter i šećer. Dodajte kikiriki puter (odvojte 4 kašike sa strane) i mutite mikserom da se smesa ujednači. Smesu rasporedite na tacnu u obliku pravougaonika, debljine po želji. Na tihoj vatri istopite čokoladu i odvojen kikiriki puter. Sipajte preko raspoređene smese i ostavite da se stegne.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BAJADERA ZA PRAVE SLADOKUSCE Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Kad je jednom probate zaboravićete na klasičnu.
BAJADERA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Savršena za početnike, a bolju sigurno niste jeli
Savršena za sve svečene prilike.
DOMAĆA BAJADERA Jednostavna, a preukusna, razgrabiće se brzinom svetlosti
Kolač bez kog je nezamisliva slavska trpeza, ukusa koji se pamti.
POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)