MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.

Potrebno je:
- 2 pakovanja piškota
- 12 jaja
- 300 g šećera
- 400 gr čokolade za kuvanje
- 375 g maslaca
- 200 ml mleka
- ekstrakt ruma
Za dekoraciju torte
- šlag
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca. Žumanca umutite sa šećerom. Stavite u šerpicu i kuvajte 7 do 10 minuta na pari. Umešajte čokoladu za kuvanje. Belanca zasebno umutite u čvrst sneg. U žumanca sa čokoladom umešajte maslac, pa umućena belanca. Piškote umačite u mleko pa u rum, pa ređajte u kalup. Izlijte preko fil, pa dekorišite tortu šlagom i čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:

KINDER TORTA Za sve svečane prilike i bitne događaje, deca će je obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

REFORMA TORTA Po starinskom receptu baka Mileve, uspeva i potpunim početnicima
Savršena za sve svečane događaje i bitne datume.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.

NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.

PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.

BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I KOKOSOM Savršen za iznenadne goste, a pravi se maltene sam
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI KUGLOF Sve se pomeša i peče, a ukusan kao da ste se trudili satima
Mirisan i sočan, uzećete parče više.

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Komentari (0)