POSNI KOLAČ SA MAKOM Desert mekan kao duša koji se topi u ustima, po receptu bez mane
Savršen za sve svečane prilike i slavsku trpezu, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 2 čaše mineralne vode
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanin šećer
- 3 čaše brašna T- 500 glatkog
- 200 g maka u zrnu
Fil:
- 2 čaše soka od narandže
- 1,5 čaša šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 puding od čokolade
- 125 g margarina
- 200 g crne čokolade
- 300 g mlevenih oraha
Možda vas zanima:
MAKEDONSKI KOLAČ BEZ MLEKA I JAJA Gotov dok pristavite kafu, a savršenog ukusa
Super ide uz čaj ili kafu.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI KUGLOF SA SUVIM VOĆEM Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mirisan, a po ukusu mu nema ravnog.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)