POSNI KOLAČ SA MAKOM Desert mekan kao duša koji se topi u ustima, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršen za sve svečane prilike i slavsku trpezu, uzećete parče više.

posni kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 čaše mineralne vode
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanin šećer
  • 3 čaše brašna T- 500 glatkog
  • 200 g maka u zrnu

Fil:

  • 2 čaše soka od narandže
  • 1,5 čaša šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 puding od čokolade
  • 125 g margarina
  • 200 g crne čokolade
  • 300 g mlevenih oraha

@moja.trpeza Rapsodija od tune i krastavca Sastojci: 1 krastavac Konzerva tunjevine 1 paradajz Pola avokada 1 kuvano jaje 1 crveni luk 1 kašika majoneza 1 kašika ajvara Priprema: 1. Krastavac prepolovite i izdubite unutrašnji deo, praveći "brodić". Izdubljeni deo iseckajte na kockice. 2. Iseckajte crveni luk, paradajz i avokado. 3. U većoj posudi, pomešajte sve sastojke: tunjevinu, iseckani krastavac, luk, paradajz, avokado, kuvano jaje ( promešajte ga i izgnječite viljuškom). 4. Dodajte majonez i ajvar, dobro promešajte. 5. Punite krastavac sa filom i isecite na kriške. Po želji, pospite peršunom. Uživajte u ukusnoj i osvežavajućoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading