LENJA PITA SA JABUKAMA Slatkiš bez mene ostaviće bez daha sve koji budu probali
Fenomenalan desert za sve prilike, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 6 jaja,
- 200 g šećera,
- 2 kesice pudinga od vanile,
- 4 kašike brašna,
- 1,5 l mleka,
- 1 pakovanje lisnatog testa,
- šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca. Zatim umutite 150 g šećera pa umešajte brašno. Odvojite malo mleka pa razmutite puding, a ostalo mleko zakuvajte. Nakon što mleko proključa dodajte umućeni puding i žumanca. Zakuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umutite u 50 g šećera u čvrst sneg, pa polako umutite u vrući fil. Oklagijom razvucite lisnato testo pa izbušite viljuškom. Pecite oko 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Nakon što se prohladi, podelite na 2 dela. Da dno pleha stavite deo testa pa prelijte kremom. Nanesite drugi deo testa na vrh. Pospite kolač šećerom u prahu, pa isecite na kocke i poslužite. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)