PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica zbog koje će ukućani stajati u redu za još
Sa sočnim nadevom, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 4 veće jabuke
- malo cimeta
- 4 kašike oraha
- 4 kašike mlevenog keksa
- 50 g suvog grožđa
- šećer po želji
- kore tanje
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izrendajte jabuke pa dodajte cimet, orahe, mleveni keks i grožđe. Dve kore premažite uljem pa stavite jednu preko druge. Na drugu koru stavite šaku jabuka pa rasporedite. Zarolajte u pitu. Pite ređajte u podmazan pleh. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA JABUKAMA Mekana kao pamuk i neodoljiva, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)