TRIKOVI ZA ČOKOLADNU GLAZURU Biće kremasta i ukusna, a caka je u ovome

Ivana Pavlović

12:40

Slatki kutak 0

Ukusna i kremasta, pravićete stalno.

čokoladna glazura
Shutterstock

1. Mešajte uvek metalnom kašikom

Čokoladu uvek mešajte metalnom kašikom ili žicom, ako koristite drvene varjače, možete da "pokupite miris" nekog prethodnog jela.

2. Dovoljna je tiha vatra

Da glazura ne bi zagorela i da ne bi bilo grudvica, važno je da čokoladu otapate na tihoj vatri.

3. Koristite suve posude

Koristite čisto i suvo posuđe kada topite čokoladu. Nemojte da stavljajte poklopac na šerpu, da kapljice vode ne bi upale u čokoladu. 

4. Proveren recept

Koristite proveren recept za čokoladnu glazuru, sa kojim ne možete da pogrešite.  Dodajte 2 kašike ulja na 100 g čokolade, pa sjedinite na tihoj vatri i prelijte poslasticu

@moja.trpeza Schwarzwald Bela torta Sastojci: Za kore: 6 jaja 150g šećera 60g brašna 2 kašičice cimeta 60g gustina 60g kakaa 1 kesica praška za pecivo 5 kašika likera od višnje Za fil: 350g očišćenih višanja 5 kašika šećera 2 kašičice likera od višnje 200g bele čokolade 100g crne čokolade 2 pudinga od maline Za dekoraciju: 500ml šlaga kreme 200g crne čokolade 100g kokosa Priprema: 1. Kore: Odvojite belanca i žumanca. Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca pomešajte sa šećerom, pa dodajte brašno, gustin, kakao, prašak za pecivo, cimet i liker od višnje. Dodajte belanca i pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C, 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, pa koru isečete na tri dela. 2. Fil: U šerpi pomešajte višnje, šećer, liker i sok od višnje. Kuvajte dok višnje ne omekšaju. Pomešajte pudinge sa malo hladne vode, pa dodajte u vrele višnje i kuvajte dok se fil ne zgusne. Podelite fil na tri dela i nanesite ga na svaku koru dok je još vruć. Ostavite da se ohladi. 3. Čokolada: Istopite belu i crnu čokoladu i prelijte preko stegnutog fila. Ostavite da se dobro stegne. 4. Dekoracija: Umutite šlag krem i premažite svaku koru. Ukrasite tortu sa rastopljenom čokoladom i kokosa po želji. Torta je spremna za uživanje! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #cake ♬ Cooking Time - Lux-Inspira

Komentari (0)

Loading