TRIKOVI ZA ČOKOLADNU GLAZURU Biće kremasta i ukusna, a caka je u ovome
Ukusna i kremasta, pravićete stalno.
1. Mešajte uvek metalnom kašikom
Čokoladu uvek mešajte metalnom kašikom ili žicom, ako koristite drvene varjače, možete da "pokupite miris" nekog prethodnog jela.
2. Dovoljna je tiha vatra
Da glazura ne bi zagorela i da ne bi bilo grudvica, važno je da čokoladu otapate na tihoj vatri.
3. Koristite suve posude
Koristite čisto i suvo posuđe kada topite čokoladu. Nemojte da stavljajte poklopac na šerpu, da kapljice vode ne bi upale u čokoladu.
4. Proveren recept
Koristite proveren recept za čokoladnu glazuru, sa kojim ne možete da pogrešite. Dodajte 2 kašike ulja na 100 g čokolade, pa sjedinite na tihoj vatri i prelijte poslasticu.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.
RUM KUGLICE Sitni kolači nestaće sa stola odmah, za prave sladokusce
Lako se prave, a prve se pojedu.
ČOKOLADNI TIRAMISU Fenomenalni desert na drugačiji način
Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.
ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za sve prilike
Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.
TRIKOVI ZA ČOKOLADNU GLAZURU Biće kremasta i ukusna, a caka je u ovome
Ukusna i kremasta, pravićete stalno.
Komentari (0)