ČOKOLADNI KOLAČ SA KAFOM Najbolje ide uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Čokoladni kolač sa kafom za prave sladokusce.
Potrebno je
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 75 g putera
- 2 kašike mlevene kafe
- 2 kašike kakaoa
- 50 ml mleka
- pola kesice praška za pecivo
- 180 g brašna
- 50 g čokolade za kuvanje
Za preliv:
- 200 g neslanog krem sira
- 100 g šećera
- kesica vanilinog šećera
- 2 kašike brašna
Priprema:
Puter sa šećerom penasto umutite, pa dodajte jaja. Potom dodajte kakao prah, mlevenu kafu, mleko i otopljenu čokoladu. Odvojeno odvojite 2 kašike biskvita sa strane u manju kesu. Izlijte ostatak biskvita u manji pleh. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite kolač iz rerne pa stavite umućeni preliv. Preko dodajte odvojeni deo biskvita pa uradite šare po želji. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim vratite u rernu i peći još 20 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, bićete oduševljeni
Mekan i kremast, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)