ČOKOLADNI KOLAČ SA KAFOM Najbolje ide uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Čokoladni kolač sa kafom za prave sladokusce.
Potrebno je
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 75 g putera
- 2 kašike mlevene kafe
- 2 kašike kakaoa
- 50 ml mleka
- pola kesice praška za pecivo
- 180 g brašna
- 50 g čokolade za kuvanje
Za preliv:
- 200 g neslanog krem sira
- 100 g šećera
- kesica vanilinog šećera
- 2 kašike brašna
Priprema:
Puter sa šećerom penasto umutite, pa dodajte jaja. Potom dodajte kakao prah, mlevenu kafu, mleko i otopljenu čokoladu. Odvojeno odvojite 2 kašike biskvita sa strane u manju kesu. Izlijte ostatak biskvita u manji pleh. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite kolač iz rerne pa stavite umućeni preliv. Preko dodajte odvojeni deo biskvita pa uradite šare po želji. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim vratite u rernu i peći još 20 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, bićete oduševljeni
Mekan i kremast, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)