TULUMBE Starinski desert koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljive i sočne, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

Potrebno je:
Za testo:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert mekan kao duša, za pravo uživanje
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAJSOČNIJE TULUMBE Desert koji svi obožavaju, za prave sladokusce
Mekane i slatke, ovakve do sada niste jeli.

TULUMBE Po originalnom bakinom receptu, a mekane i slatke, savršene za uživanje
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

TULUMBE Po originalnom receptu, hrskave spolja, a mekane iznutra
Sočna turska poslastica vremenom je postala neizostavni slatkiš svake domaćice.
- 4 krupnija jajeta
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 2 kašičice šećera
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
Za sirup:
- 1 kg šećera
- 600 ml vode
- kriške od pola limuna
Napomena: Važno je da preliv napravite dan ranije i da ostavite celu noć da se hladi. Od navedene količine dobićete 40 tulumbi.
Priprema:
So, šećer, ulje i vodu sipajte u dublju šerpu pa ostavite da proključa. Onda skinite sa šporeta, dodajte brašno i mešajte dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte. Pustite testo 15 minuta da se prohladi, a vi za to vreme penasto umutite jaja. Zatim jaja dodajte testu i mikserom sjedinite. Kada testo postane svilenkasto i mekše, njime punite špric za tulumbe. U šerpicu sipajte litar ulja pa u njega istiskajte špricem tulumbe, oko 10 cm dužine. Ostavite prostora u šerpici između njih, zato što će narasti. Pržite ih uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite tulumbe rešetkastom kašikom i stavljajte u sirup. Ugasite ringlu i pustite desetak minuta da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte pržene tulumbe gotovim sirupom pa prekrijte folijom. Stavite tulumbe u frižider da se hlade. Servirajte i služite.

PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.

ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.

POLICAJKA Izdašna poslastica puna čokolade i oraha, recept koji bi trebalo da zapišete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)