NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.

trileće
Shutterstock

Potrebno je:

Za patišpanj:

  • 6 jaja
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo

Za preliv:

  • 400 slatke pavlake
  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml mleka

Za karamel premaz:

  • 250 g šećera
  • 250 ml pavlake za kuvanje

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite, pa postepeno dodajte šećere. Umešajte jedno po jedno žumance, pa polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite oko pola sata. Prohlađen patišpanj izbodite viljuškom. Potom nalijte slatku pavlaku pa patišpanje položite naopačke. Pustite da stoji 10 minuta pa pomešajte mleka i prelijte patišpanj. Zatim ostavite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. U šerpu stavite šećer pa mešajte na ringli sve dok se delimično ne istopi. Umešajte pavlaku za kuvanje uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu pa ostavite da se šećer potpuno istopi.Potom prelijte kolač

 

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading