NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Za patišpanj:
- 6 jaja
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
Za preliv:
- 400 slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za karamel premaz:
- 250 g šećera
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite, pa postepeno dodajte šećere. Umešajte jedno po jedno žumance, pa polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite oko pola sata. Prohlađen patišpanj izbodite viljuškom. Potom nalijte slatku pavlaku pa patišpanje položite naopačke. Pustite da stoji 10 minuta pa pomešajte mleka i prelijte patišpanj. Zatim ostavite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. U šerpu stavite šećer pa mešajte na ringli sve dok se delimično ne istopi. Umešajte pavlaku za kuvanje uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu pa ostavite da se šećer potpuno istopi.Potom prelijte kolač.
Možda vas zanima:

TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.

TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.

TRILEĆE Kremast i sočan kolač koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.

CIMET KEKSIĆI Savršeno se slažu sa čajem ili kafom, a priprema je jednostavna
Fenomenalni keksići osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)