NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 6 jaja
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
Za preliv:
- 400 slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za karamel premaz:
- 250 g šećera
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite, pa postepeno dodajte šećere. Umešajte jedno po jedno žumance, pa polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite oko pola sata. Prohlađen patišpanj izbodite viljuškom. Potom nalijte slatku pavlaku pa patišpanje položite naopačke. Pustite da stoji 10 minuta pa pomešajte mleka i prelijte patišpanj. Zatim ostavite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. U šerpu stavite šećer pa mešajte na ringli sve dok se delimično ne istopi. Umešajte pavlaku za kuvanje uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu pa ostavite da se šećer potpuno istopi.Potom prelijte kolač.
Možda vas zanima:
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Kremast i sočan kolač koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
ZLATIN VEGANSKI KOLAČ ZA SVE VRSTE SVEČANOSTI Osvaja od prvog zalogaja, a kremast i sladak
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Zlate Branić Ognjanović rodom iz Požarevca, koja živi u Austriji.
MEDENE KUGLICE Prave se lako, a pojedu još brže, za pravo uživanje
Sitni kolači za sve prilike, a uspevaju i poćetnicima.
Komentari (0)