NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.

TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.

TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
Za patišpanj:
- 6 jaja
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
Za preliv:
- 400 slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za karamel premaz:
- 250 g šećera
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite, pa postepeno dodajte šećere. Umešajte jedno po jedno žumance, pa polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite oko pola sata. Prohlađen patišpanj izbodite viljuškom. Potom nalijte slatku pavlaku pa patišpanje položite naopačke. Pustite da stoji 10 minuta pa pomešajte mleka i prelijte patišpanj. Zatim ostavite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. U šerpu stavite šećer pa mešajte na ringli sve dok se delimično ne istopi. Umešajte pavlaku za kuvanje uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu pa ostavite da se šećer potpuno istopi.Potom prelijte kolač.

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

TORTA OD BATATA I CRNE ČOKOLADE Viralni recept koji je oduševio brojne domaćice
Fenomenalna poslastica jednostavne pripreme.

NEODOLJIVA ČOKOLADNA KREMPITA Kolač kakav do sada niste jeli, po receptu iz zaboravljene sveske
Kremasti kolač obožavaće cela porodica.

PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli
Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.
Komentari (0)