NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 6 jaja
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
Za preliv:
- 400 slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za karamel premaz:
- 250 g šećera
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite, pa postepeno dodajte šećere. Umešajte jedno po jedno žumance, pa polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite oko pola sata. Prohlađen patišpanj izbodite viljuškom. Potom nalijte slatku pavlaku pa patišpanje položite naopačke. Pustite da stoji 10 minuta pa pomešajte mleka i prelijte patišpanj. Zatim ostavite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. U šerpu stavite šećer pa mešajte na ringli sve dok se delimično ne istopi. Umešajte pavlaku za kuvanje uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu pa ostavite da se šećer potpuno istopi.Potom prelijte kolač.
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)