NEODOLJIVI KOLAČ SA MAKOM Sočan i sladak, nestaće sa stola čim se postavi
Savršenog ukusa, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je:
- 200 g maka
- 4 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 1 vanilin šećer
- par kašika šećera (opciono)
- kašika arome vanile
- 600ml mleka
i još za ganaš:
- 150 grama čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Vanilin šećer, mak, griz i mleko zakuvajte na laganoj vatri sve dok se ne zgusne. Zatim dodajte još šećera po ukusu. Nakon što se smesa zgusne i doda još šećera, po ukusu. Umešajte puter sobne temperature pa mešajte sve dok se ne otopi. Umešajte keks pa promešajte. Smesu prelijte u kalup pa pustite da se hladi u frižideru. Na tihoj vatri otopite čokoladu u slatkoj pavlaci pa prelijte ganaš preko torte. Ostavite kolač bar par sati u frižideru, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA MAKOM Čokoladan i neodoljiv, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert mekan kao duša nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, a posan i sočan
Neodoljivi desert osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAKOM GOTOV ZA 5 MINUTA Ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)