SAVRŠENI KOLAČ SA PISTAĆIMA Mekan kao duša i sočan, obožavaćete ga
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 150 g pistaća
- 115 g putera
- 300 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 240 ml mlaćenice
- Za glazuru:
- 100 g putera
- 3/4 šolje krem sira
- 60 g paste od pistaća
- 1 šolja šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Pistaće izblendajte a odvojeno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zasebno pomešajte otopljeni puter i šećer pa umiksajte. Dodajte ekstrakt vanile i 1 jaje pa umutite i dodajte preostala jaja, jedno po jedno. Kada umutite, dodajte polovinu mešavine suvih sastojaka sa brašnom. Špatulom sjedinite sastojke pa umešajte špatulom. Dodajte 180 ml mlaćenice. Špatulom umešajte, pa dodajte ostatak mešavine suvih sastojaka sa brašnom. Dodajte ostatak mlaćenice, pa ponovo promešajte. Umešajte izblendane pistaće, pa nakon što sjedinite, u pleh izlijte smesu sa pistaćima. Pecite koru za kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte omekšali puter, krem sir i pastu od pistaća. Umutite, pa dodajte ekstrakt vanile i šećer u prahu. Mutite sve dok smesa ne postane kompaktna. Vrh kore skinite nožem pa u prohlađenu koru rasporedite fil za kolač. Kolač sa pistaćima ostavite 3 sata u frižideru. Zatim iseckajte preostalih 50 g pistaća, pa sa kolača skinite ivice pa secite kocke. Pospite kolač seckanim pistaćima.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Sladak i drugačiji, za pravo uživanje.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)