GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...

Domaće krofne koje imaju isti ukus kao oni iz obližnje pekare, ali ih možete napraviti kod kuće za samo 15 minuta! Ovaj jednostavan recept za krofne je savršen za brzi vikend užitak i uvek će zadovoljiti vaše želje za slatkišima.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE KROFNE Trik kako da budu mekane i vazdušaste, a uspeće svima
Sočne i ukusne, a ukusa koji priča priče.

KEPANG KROFNE Nikad sočnije i slađe, a vazdušaste i mekane kao duša
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Neodoljive i mekane, a savršeno se slažu sa šoljom kafe
Mekane i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru.

VAZDUŠASTE PUF PUF KROFNE Desert bez mane koji svi vole, a savršene i za praznike
Neodoljive krofne raspametiće i one izbirljive.
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću. Baš kao dobre stare krofne, ali spremne za tren!
Sastojci:
- 1 1/4 šolje (176g) univerzalnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje (120 ml) mlaćenice
- 1/4 šolje (50g) kristal šećera
- 3 kaške (42g) otopljenog putera
- 3-4 šolje biljnog ulja, za prženje
Priprema:
Ulijte oko 1,5 cm ulja u veliki tiganj ili lonac i zagrejte na srednjoj vatri do 180 stepeni (pratite temperaturu dok se ulje zagreva). U međuvremenu, pripremite testo za krofne.
U srednjoj činiji za mešanje, pomešajte brašno, 1/4 šolje šećera, prašak za pecivo i so.
U posebnoj činiji, umutite mlaćenicu i otopljeni puter. Sipajte ovu smešu u mešavinu sa brašnom i, koristeći viljušku, lagano promešajte dok se sve ne sjedini (pazite da ne previše mešate, kako ne biste previše obradili testo).
Formirajte testo u loptice veličine 1/2 kašičice. Kada ulje dostigne 355 stepeni F, pržite polovinu loptica testa odjednom. Pržite dok donja strana ne postane zlatno-smeđa, zatim okrenite i pržite drugu stranu dok ne postane zlatno-smeđa.
Pažljivo uklonite pomoću kašike sa rupama ili metalnih klešta i stavite na papirni ubrus postavljen na pleh.
Sipajte 1/3 šolje šećera u tanjir i uvaljajte krofne u šećer. Ponovite ovaj proces sa preostalim testom, savetuje Cooking Classy.
Bonus video:

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)