GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj

Ana Klikovac

10:01

Slatki kutak 0

Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...

puf puf krofne
Shutterstock

Domaće krofne koje imaju isti ukus kao oni iz obližnje pekare, ali ih možete napraviti kod kuće za samo 15 minuta! Ovaj jednostavan recept za krofne je savršen za brzi vikend užitak i uvek će zadovoljiti vaše želje za slatkišima.

Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću. Baš kao dobre stare krofne, ali spremne za tren!

Sastojci:

  • 1 1/4 šolje (176g) univerzalnog brašna
     
  • 2 kašičice praška za pecivo
     
  • 1/4 kašičice soli
     
  • 1/2 šolje (120 ml) mlaćenice
     
  • 1/4 šolje (50g) kristal šećera
     
  • 3 kaške (42g) otopljenog putera
     
  • 3-4 šolje biljnog ulja, za prženje


Priprema:

Ulijte oko 1,5 cm ulja u veliki tiganj ili lonac i zagrejte na srednjoj vatri do 180 stepeni (pratite temperaturu dok se ulje zagreva). U međuvremenu, pripremite testo za krofne.

U srednjoj činiji za mešanje, pomešajte brašno, 1/4 šolje šećera, prašak za pecivo i so.
U posebnoj činiji, umutite mlaćenicu i otopljeni puter. Sipajte ovu smešu u mešavinu sa brašnom i, koristeći viljušku, lagano promešajte dok se sve ne sjedini (pazite da ne previše mešate, kako ne biste previše obradili testo).

Formirajte testo u loptice veličine 1/2 kašičice. Kada ulje dostigne 355 stepeni F, pržite polovinu loptica testa odjednom. Pržite dok donja strana ne postane zlatno-smeđa, zatim okrenite i pržite drugu stranu dok ne postane zlatno-smeđa.

Pažljivo uklonite pomoću kašike sa rupama ili metalnih klešta i stavite na papirni ubrus postavljen na pleh.
Sipajte 1/3 šolje šećera u tanjir i uvaljajte krofne u šećer. Ponovite ovaj proces sa preostalim testom, savetuje Cooking Classy

 

Bonus video:

 

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading