PALAČINKE U SOSU OD POMORANDŽE Aromatičan dezert će vas osvojiti na prvi zalogaj, neviđeno bogatstvo ukusa
Jedan od najpoznatijih specijaliteta na svetu...
Crêpes Suzette je tradicionalni francuski recept za flambirane palačinke u sosu od pomorandže sa sladoledom od vanile. Reč je o klasičnom specijalitetu, jednom od najpoznatijih u svetu!
Sastojci:
Za palačinke:
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- Ulje za prženje
Za sos od pomorandže:
- 2 pomorandže velike (sok i rendana kora)
- 50 g putera
- 100 g šećera
- 50 ml likera od pomorandže
- Sladoled od vanile po želji
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja, mleko, vodu, brašno, so, šećer i ulje dok ne dobijete glatku smesu. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri. Sipajte malu količinu testa u tiganj i ravnomerno ga rasporedite. Pržite palačinku dok ne postane zlatno-smeđa sa obe strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svo testo. Ostavite palačinke sa strane.
Iscedite sok iz pomorandži i narendajte koru. U velikom tiganju otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi i karamelizuje. Dodajte sok od pomorandže i rendanu koru (i liker ako koristite). Kuvajte sos dok se ne zgusne, oko 5-10 minuta. Stavite palačinke u tiganj sa sosom od pomorandže i lagano ih prevrnite da se dobro oblože sosom. Kuvajte još nekoliko minuta da se palačinke zagreju i upiju sos.
Poslužite palačinke tople, prelivene sosom od pomorandže. Dodajte kuglu sladoleda od vanile na svaku porciju. Po želji, pospite rendanom korom pomorandže za dodatnu aromu i dekoraciju.
Bonus video:
Možda vas zanima:
VISOKOPROTEINSKE PALAČINKE IZ SNOVA Idealne su za doručak, slažu se uz slatko i slano, prosto neodoljive
Brz i jednostavam doručak
SAVRŠENE PALAČINKE Caka je u ovome, biće savršene
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Dodajte prilog po želji i uživajte
Dodajte javorov sirup, med ili prilog po želji, za pravo uživanje.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i vazdušaste, a caka je u ovome
Mekane i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)