PALAČINKE U SOSU OD POMORANDŽE Aromatičan dezert će vas osvojiti na prvi zalogaj, neviđeno bogatstvo ukusa
Jedan od najpoznatijih specijaliteta na svetu...

Crêpes Suzette je tradicionalni francuski recept za flambirane palačinke u sosu od pomorandže sa sladoledom od vanile. Reč je o klasičnom specijalitetu, jednom od najpoznatijih u svetu!
Možda vas zanima:

VISOKOPROTEINSKE PALAČINKE IZ SNOVA Idealne su za doručak, slažu se uz slatko i slano, prosto neodoljive
Brz i jednostavam doručak

SAVRŠENE PALAČINKE Caka je u ovome, biće savršene
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Dodajte prilog po želji i uživajte
Dodajte javorov sirup, med ili prilog po želji, za pravo uživanje.

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i vazdušaste, a caka je u ovome
Mekane i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
Sastojci:
Za palačinke:
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- Ulje za prženje
Za sos od pomorandže:
- 2 pomorandže velike (sok i rendana kora)
- 50 g putera
- 100 g šećera
- 50 ml likera od pomorandže
- Sladoled od vanile po želji
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja, mleko, vodu, brašno, so, šećer i ulje dok ne dobijete glatku smesu. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri. Sipajte malu količinu testa u tiganj i ravnomerno ga rasporedite. Pržite palačinku dok ne postane zlatno-smeđa sa obe strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svo testo. Ostavite palačinke sa strane.
Iscedite sok iz pomorandži i narendajte koru. U velikom tiganju otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi i karamelizuje. Dodajte sok od pomorandže i rendanu koru (i liker ako koristite). Kuvajte sos dok se ne zgusne, oko 5-10 minuta. Stavite palačinke u tiganj sa sosom od pomorandže i lagano ih prevrnite da se dobro oblože sosom. Kuvajte još nekoliko minuta da se palačinke zagreju i upiju sos.
Poslužite palačinke tople, prelivene sosom od pomorandže. Dodajte kuglu sladoleda od vanile na svaku porciju. Po želji, pospite rendanom korom pomorandže za dodatnu aromu i dekoraciju.
Bonus video:

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)