PALAČINKE U SOSU OD POMORANDŽE Aromatičan dezert će vas osvojiti na prvi zalogaj, neviđeno bogatstvo ukusa
Jedan od najpoznatijih specijaliteta na svetu...
Crêpes Suzette je tradicionalni francuski recept za flambirane palačinke u sosu od pomorandže sa sladoledom od vanile. Reč je o klasičnom specijalitetu, jednom od najpoznatijih u svetu!
Sastojci:
Za palačinke:
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- Ulje za prženje
Za sos od pomorandže:
- 2 pomorandže velike (sok i rendana kora)
- 50 g putera
- 100 g šećera
- 50 ml likera od pomorandže
- Sladoled od vanile po želji
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja, mleko, vodu, brašno, so, šećer i ulje dok ne dobijete glatku smesu. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri. Sipajte malu količinu testa u tiganj i ravnomerno ga rasporedite. Pržite palačinku dok ne postane zlatno-smeđa sa obe strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svo testo. Ostavite palačinke sa strane.
Iscedite sok iz pomorandži i narendajte koru. U velikom tiganju otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi i karamelizuje. Dodajte sok od pomorandže i rendanu koru (i liker ako koristite). Kuvajte sos dok se ne zgusne, oko 5-10 minuta. Stavite palačinke u tiganj sa sosom od pomorandže i lagano ih prevrnite da se dobro oblože sosom. Kuvajte još nekoliko minuta da se palačinke zagreju i upiju sos.
Poslužite palačinke tople, prelivene sosom od pomorandže. Dodajte kuglu sladoleda od vanile na svaku porciju. Po želji, pospite rendanom korom pomorandže za dodatnu aromu i dekoraciju.
Bonus video:
Možda vas zanima:
VISOKOPROTEINSKE PALAČINKE IZ SNOVA Idealne su za doručak, slažu se uz slatko i slano, prosto neodoljive
Brz i jednostavam doručak
SAVRŠENE PALAČINKE Caka je u ovome, biće savršene
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Dodajte prilog po želji i uživajte
Dodajte javorov sirup, med ili prilog po želji, za pravo uživanje.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i vazdušaste, a caka je u ovome
Mekane i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)