RASKOŠNA KOKOS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Ne čekajte slavlje, već odmah pripremite ovu sjajnu poslasticu, nećete se pokajati

Izvor: Ana Klikovac

14:12

Slatki kutak 0

Poslastica za sve prilike...

kokos torta na vodi
Shutterstock

Kokos torta sa belom čokoladom je vrlo raskošna i verovatno jedna od najlepših torti.

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 5 belanca
     
  • 120 ml mleka
     
  • 1 kašika arome kokosa
     
  • 600 g brašna
     
  • 236 g bademovog brašna
     
  • 470 g šećera
     
  • 2 kašičice praška za pecivo
     
  • 1/2 kašičice soli
     
  • 240 g putera sobne temperature
     
  • 400 ml kokosovog mleka

Za fil:

  • 400 ml kokosovog mleka
     
  • 240 g kokosovih pahuljica
     
  • 200 g seckane bele čokolade
     
  • 450 g krem sira sobne temperature
     
  • 180 g šećera u prahu

Priprema:

Za ovu tortu zagrejte rernu na 176 stepeni C. Podmažite i pobrašnite 3 kalupa za torte. U činiji umutite belanca, mleko i aromu kokosa. Stavite na stranu. Mikserom na maloj brzini umutite brašno, bademovo brašno, šećer, prašak za pecivo i so, da se sjedine. Dodajte omekšani puter i kokosovo mleko. Umutiti dok se ne sjedini. Dodajte smesu od belanaca i mešajte dok se ne sjedini.

Sipajte testo u pripremljene tepsije i pecite 25-30 minuta, ili dok čačkalica ubačena u sredinu ne bude čista. Izvadite kalupe za torte iz rerne i ohladite na rešetki za hlađenje 10 minuta. Izvadite zatim patišpanje iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade. Dok se kolač peče, pripremite fil. Pomešajte kokosovo mleko i kokosove ljuspice u šerpi i zagrejte na srednjoj laganoj vatri. Kuvajte 30 minuta, povremeno mešajući. Smesa će se zgusnuti.

Skinite sa vatre i umešajte belu čokoladu dok se ne sjedini. Prebacite smesu u činiju, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, izvadite kokosovu mešavinu iz frižidera. Umutite krem sir i šećer u prahu. Da biste sastavili tortu, stavite prvi patišpanj na postolje za torte.

Dodajte zatim oko 240 g fila i ravnomerno rasporedite. Ponovite sa preostalim slojevima. Premažite preostali fil sa strane i preko vrha torte. Ostavite u frižideru do serviranja. Ukrasite Rafaelo kuglicama, pospite kokosom ili ukrasite po želji.  

 

 

Bonus video:

Tagovi:

Komentari (0)