RASKOŠNA KOKOS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Ne čekajte slavlje, već odmah pripremite ovu sjajnu poslasticu, nećete se pokajati
Poslastica za sve prilike...
Kokos torta sa belom čokoladom je vrlo raskošna i verovatno jedna od najlepših torti.
Sastojci:
- 5 belanca
- 120 ml mleka
- 1 kašika arome kokosa
- 600 g brašna
- 236 g bademovog brašna
- 470 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 240 g putera sobne temperature
- 400 ml kokosovog mleka
Za fil:
- 400 ml kokosovog mleka
- 240 g kokosovih pahuljica
- 200 g seckane bele čokolade
- 450 g krem sira sobne temperature
- 180 g šećera u prahu
Priprema:
Za ovu tortu zagrejte rernu na 176 stepeni C. Podmažite i pobrašnite 3 kalupa za torte. U činiji umutite belanca, mleko i aromu kokosa. Stavite na stranu. Mikserom na maloj brzini umutite brašno, bademovo brašno, šećer, prašak za pecivo i so, da se sjedine. Dodajte omekšani puter i kokosovo mleko. Umutiti dok se ne sjedini. Dodajte smesu od belanaca i mešajte dok se ne sjedini.
Sipajte testo u pripremljene tepsije i pecite 25-30 minuta, ili dok čačkalica ubačena u sredinu ne bude čista. Izvadite kalupe za torte iz rerne i ohladite na rešetki za hlađenje 10 minuta. Izvadite zatim patišpanje iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade. Dok se kolač peče, pripremite fil. Pomešajte kokosovo mleko i kokosove ljuspice u šerpi i zagrejte na srednjoj laganoj vatri. Kuvajte 30 minuta, povremeno mešajući. Smesa će se zgusnuti.
Skinite sa vatre i umešajte belu čokoladu dok se ne sjedini. Prebacite smesu u činiju, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, izvadite kokosovu mešavinu iz frižidera. Umutite krem sir i šećer u prahu. Da biste sastavili tortu, stavite prvi patišpanj na postolje za torte.
Dodajte zatim oko 240 g fila i ravnomerno rasporedite. Ponovite sa preostalim slojevima. Premažite preostali fil sa strane i preko vrha torte. Ostavite u frižideru do serviranja. Ukrasite Rafaelo kuglicama, pospite kokosom ili ukrasite po želji.
Bonus video:
Možda vas zanima:
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
ZAHER TORTA PO ORIGINALNOM RECEPTU U savršenom spoju čokolade i džema od kajsije
Čuvena poslastica ima i svoj dan koji se obeležava 5.decembra.
TORTA SA PIŠKOTAMA Neodoljiva poslastica oduševiće sve slatkoljupce, a slatka i preukusna
Fenomenalna poslastica jednostavno se pravi, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)