RASKOŠNA KOKOS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Ne čekajte slavlje, već odmah pripremite ovu sjajnu poslasticu, nećete se pokajati
Poslastica za sve prilike...
Kokos torta sa belom čokoladom je vrlo raskošna i verovatno jedna od najlepših torti.
Sastojci:
- 5 belanca
- 120 ml mleka
- 1 kašika arome kokosa
- 600 g brašna
- 236 g bademovog brašna
- 470 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 240 g putera sobne temperature
- 400 ml kokosovog mleka
Za fil:
- 400 ml kokosovog mleka
- 240 g kokosovih pahuljica
- 200 g seckane bele čokolade
- 450 g krem sira sobne temperature
- 180 g šećera u prahu
Priprema:
Za ovu tortu zagrejte rernu na 176 stepeni C. Podmažite i pobrašnite 3 kalupa za torte. U činiji umutite belanca, mleko i aromu kokosa. Stavite na stranu. Mikserom na maloj brzini umutite brašno, bademovo brašno, šećer, prašak za pecivo i so, da se sjedine. Dodajte omekšani puter i kokosovo mleko. Umutiti dok se ne sjedini. Dodajte smesu od belanaca i mešajte dok se ne sjedini.
Sipajte testo u pripremljene tepsije i pecite 25-30 minuta, ili dok čačkalica ubačena u sredinu ne bude čista. Izvadite kalupe za torte iz rerne i ohladite na rešetki za hlađenje 10 minuta. Izvadite zatim patišpanje iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade. Dok se kolač peče, pripremite fil. Pomešajte kokosovo mleko i kokosove ljuspice u šerpi i zagrejte na srednjoj laganoj vatri. Kuvajte 30 minuta, povremeno mešajući. Smesa će se zgusnuti.
Skinite sa vatre i umešajte belu čokoladu dok se ne sjedini. Prebacite smesu u činiju, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, izvadite kokosovu mešavinu iz frižidera. Umutite krem sir i šećer u prahu. Da biste sastavili tortu, stavite prvi patišpanj na postolje za torte.
Dodajte zatim oko 240 g fila i ravnomerno rasporedite. Ponovite sa preostalim slojevima. Premažite preostali fil sa strane i preko vrha torte. Ostavite u frižideru do serviranja. Ukrasite Rafaelo kuglicama, pospite kokosom ili ukrasite po želji.
Bonus video:
Možda vas zanima:
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
ZAHER TORTA PO ORIGINALNOM RECEPTU U savršenom spoju čokolade i džema od kajsije
Čuvena poslastica ima i svoj dan koji se obeležava 5.decembra.
TORTA SA PIŠKOTAMA Neodoljiva poslastica oduševiće sve slatkoljupce, a slatka i preukusna
Fenomenalna poslastica jednostavno se pravi, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)