ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte
Sastojci za jednu koru, suše se dve ili se u velikom plehu od rerne suši jedna pa se preseče:
Sastojci:
- 5 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil:
10 žumanaca
800 ml mleka
5 kašika kristal šećera
6 kašika gustina
250 gr margarina
200 gr čokolade
100 gr šećera u prahu ( ili po ukusu )
250 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlaga
Priprema:
Uključiti rernu na 120 stepeni da se zagreje.
Za to vreme ulupati belanca sa šećerom da se dobije jaka i gusta pena, pa dodati širće na kraju i opet mutiti.
Činiju kada okrenete naopako i belanca ( pena ) neće napolje onda je dobro umućeno.
Istresti belanca u pleh 30 x 20 cm u slučaju da pravite jednu po jednu, a ukoliko hoćete da sušite odjenom onda u veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje.
Papir je obavezan.
Staviti na 120 stepeni sat vremena da se suši, pa još 30 minuta na 100 stepeni.
Pečenu koru ohladiti.
Dok se kora peče skuvati fil.
Razmutiti žumanca sa kristal šećerom i gustinom u malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Kada provri zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne.
Zatim skloniti sa vatre, dodati čokoladu i mešati dok s ene otopi. Na kraju staviti kesu ili foliju preko i ostaviti da se hladi.
Margarin sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu pa mu dodati pola pudinga, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.
Umutiti slatku pavlaku ili šlag pa ako vam je masa za fil pregusta dodati 2 – 3 kašike pavlake ili šlaga i opet umutiti.
Traba da je fino kremasto.
Na prvu koru naneti pola fila, šlag, pa drugu koru, opet fil i ako vam je ostalo šlaga pa dekorisati po želji.
Ohladiti pa služiti.
Pr
Možda vas zanima:
VELIČANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Torta "San snova", ukus koji pomera granice zadovoljstva
Definitivno lepši slakiš od kremaste torte sa bananama i čokoladnim bananicama ne postoji
KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)