ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

Sastojci za jednu koru, suše se dve ili se u velikom plehu od rerne suši jedna pa se preseče:
Sastojci:
- 5 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil:
10 žumanaca
800 ml mleka
5 kašika kristal šećera
6 kašika gustina
250 gr margarina
200 gr čokolade
100 gr šećera u prahu ( ili po ukusu )
250 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlaga
Priprema:
Uključiti rernu na 120 stepeni da se zagreje.
Za to vreme ulupati belanca sa šećerom da se dobije jaka i gusta pena, pa dodati širće na kraju i opet mutiti.
Činiju kada okrenete naopako i belanca ( pena ) neće napolje onda je dobro umućeno.
Istresti belanca u pleh 30 x 20 cm u slučaju da pravite jednu po jednu, a ukoliko hoćete da sušite odjenom onda u veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje.
Papir je obavezan.
Staviti na 120 stepeni sat vremena da se suši, pa još 30 minuta na 100 stepeni.
Pečenu koru ohladiti.
Dok se kora peče skuvati fil.
Razmutiti žumanca sa kristal šećerom i gustinom u malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Kada provri zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne.
Zatim skloniti sa vatre, dodati čokoladu i mešati dok s ene otopi. Na kraju staviti kesu ili foliju preko i ostaviti da se hladi.
Margarin sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu pa mu dodati pola pudinga, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.
Umutiti slatku pavlaku ili šlag pa ako vam je masa za fil pregusta dodati 2 – 3 kašike pavlake ili šlaga i opet umutiti.
Traba da je fino kremasto.
Na prvu koru naneti pola fila, šlag, pa drugu koru, opet fil i ako vam je ostalo šlaga pa dekorisati po želji.
Ohladiti pa služiti.
Pr
Možda vas zanima:

ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa

BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom

FANTASTIČAN RECEPT STAR PREKO 100 GODINA Romanov kocke – kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina

ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)