TIRAMISU ČIZKEJK Fenomenalan spoj 2 popularna dezerta, genijalna kombinacija teksture i ukusa
Neodoljiva poslastica za sve prilike...
Tiramisu čizkejk se topi u ustima, savršena kombinacija dva popularna kolača.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 5 kašika rastopljenog putera
- 60 g šećera
- 1 kašika kakao praha
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 360 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 4 velika jajeta
- 80 ml ruma
- 80 ml kuvanog espresa ili crne kafe
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 12 piškota
Za serviranje:
- 470 g šlaga
- 60 g kakao praha, za posipanje
- 2 kašike čokoladnih strugotina
Priprema:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 165 stepeni C i podmažite kalup za torte. Napravite koru tako što ćete u velikoj činiji da pomešate mleveni keks, šećer i kakao prah. Utisnite smesu u pripremljeni kalup. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi mikserom da umutite krem sir i šećer dok ne postanu potpuno glatki i mekani. Dodajte kukuruzni skrob, a zatim dodajte jaja. Dodajte rum, kafu i vanilu.
Sipajte 1/2 fila u kalup za tortu, dodajte sloj piškota, pa prelijte ostatkom fila i pecite 1 sat i 20 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolačohladi u rerni, 1 sat, a zatim stavite u frižider dok se potpuno ne ohladi, 4 sata ili do preko noći. Kada je spremno za serviranje, premažite šlagom, pospite kakao prahom i čokoladnim strugotinama. Uživajte.
Bonus video:
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJI TIRAMISU NA SVETU, TOPI SE U USTIMA, OKREPLJUJE NEPCA Spreman za 20 minuta, a ukus obara sa nogu
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".
TIRAMISU U ČAŠI Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima
Napravi se lako, a pojede još brže.
ČOKOLADNI TIRAMISU Fenomenalni desert na drugačiji način
Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.
TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)