TIRAMISU ČIZKEJK Fenomenalan spoj 2 popularna dezerta, genijalna kombinacija teksture i ukusa
Neodoljiva poslastica za sve prilike...

Tiramisu čizkejk se topi u ustima, savršena kombinacija dva popularna kolača.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 5 kašika rastopljenog putera
- 60 g šećera
- 1 kašika kakao praha
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 360 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 4 velika jajeta
- 80 ml ruma
- 80 ml kuvanog espresa ili crne kafe
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 12 piškota
Za serviranje:
- 470 g šlaga
- 60 g kakao praha, za posipanje
- 2 kašike čokoladnih strugotina
Priprema:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 165 stepeni C i podmažite kalup za torte. Napravite koru tako što ćete u velikoj činiji da pomešate mleveni keks, šećer i kakao prah. Utisnite smesu u pripremljeni kalup. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi mikserom da umutite krem sir i šećer dok ne postanu potpuno glatki i mekani. Dodajte kukuruzni skrob, a zatim dodajte jaja. Dodajte rum, kafu i vanilu.
Sipajte 1/2 fila u kalup za tortu, dodajte sloj piškota, pa prelijte ostatkom fila i pecite 1 sat i 20 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolačohladi u rerni, 1 sat, a zatim stavite u frižider dok se potpuno ne ohladi, 4 sata ili do preko noći. Kada je spremno za serviranje, premažite šlagom, pospite kakao prahom i čokoladnim strugotinama. Uživajte.
Bonus video:
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJBOLJI TIRAMISU NA SVETU, TOPI SE U USTIMA, OKREPLJUJE NEPCA Spreman za 20 minuta, a ukus obara sa nogu
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".

TIRAMISU U ČAŠI Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima
Napravi se lako, a pojede još brže.

ČOKOLADNI TIRAMISU Fenomenalni desert na drugačiji način
Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.

TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)