DOMAĆE KROFNE PUNJENE ČOKOLADNIM KREMOM Mekane, vazdušaste i neodoljive!
Kada ih napunite bogatim čokoladnim kremom, dobijate savršenu poslasticu kojoj niko ne može odoleti
Miris sveže pečenih krofni budi nostalgiju i podseća na detinjstvo.
Kada ih napunite bogatim čokoladnim kremom, dobijate savršenu poslasticu kojoj niko ne može odoleti.
Ove krofne su mekane, prozračne i lako se prave, a idealne su za porodična okupljanja i posebne trenutke.
Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
250 ml mleka (mlakog)
50 g šećera
1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
1 jaje + 1 žumance
50 g putera (otopljenog)
Prstohvat soli
1 kašičica vanilin šećera
Za punjenje:
200 g čokoladnog krema (Nutella, eurokrem ili domaći čokoladni fil)
Za prženje:
500 ml ulja
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
U mlako mleko dodajte kašičicu šećera i kvasac, pa ostavite 5–10 minuta da se aktivira.
U veću posudu sipajte brašno, šećer, vanilin šećer i so.
Dodajte jaje, žumance i otopljen puter, pa postepeno sipajte nadošli kvasac s mlekom. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste oko sat vremena.
Nakon što testo naraste, premesite ga i razvijte na pobrašnjenoj površini na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom ili čašom vadite krofne.
Ostavite ih da odstoje još 20 minuta kako bi dodatno narasle.
Zagrejte ulje u šerpi na srednje jakoj temperaturi i pržite krofne s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Kada se krofne malo prohlade, napunite ih čokoladnim kremom pomoću šprica ili kese za dekorisanje.
Pospite ih šećerom u prahu i poslužite tople.
Ove krofne su savršena kombinacija mekanog testa i bogatog čokoladnog ukusa. Uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)