DOMAĆE KROFNE PUNJENE ČOKOLADNIM KREMOM Mekane, vazdušaste i neodoljive!

Izvor: Marija Bulić

10:00

Slatki kutak 0

Kada ih napunite bogatim čokoladnim kremom, dobijate savršenu poslasticu kojoj niko ne može odoleti

krofne
Shutterstock

Miris sveže pečenih krofni budi nostalgiju i podseća na detinjstvo.

Kada ih napunite bogatim čokoladnim kremom, dobijate savršenu poslasticu kojoj niko ne može odoleti.

Ove krofne su mekane, prozračne i lako se prave, a idealne su za porodična okupljanja i posebne trenutke.

posne krofne Shutterstock
 

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna
250 ml mleka (mlakog)
50 g šećera
1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
1 jaje + 1 žumance
50 g putera (otopljenog)
Prstohvat soli
1 kašičica vanilin šećera

Za punjenje:

200 g čokoladnog krema (Nutella, eurokrem ili domaći čokoladni fil)

Za prženje:

500 ml ulja

Za posipanje:

Šećer u prahu

Priprema:

U mlako mleko dodajte kašičicu šećera i kvasac, pa ostavite 5–10 minuta da se aktivira.
U veću posudu sipajte brašno, šećer, vanilin šećer i so.

Dodajte jaje, žumance i otopljen puter, pa postepeno sipajte nadošli kvasac s mlekom. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste oko sat vremena.

Nakon što testo naraste, premesite ga i razvijte na pobrašnjenoj površini na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom ili čašom vadite krofne.

Ostavite ih da odstoje još 20 minuta kako bi dodatno narasle.
Zagrejte ulje u šerpi na srednje jakoj temperaturi i pržite krofne s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Kada se krofne malo prohlade, napunite ih čokoladnim kremom pomoću šprica ili kese za dekorisanje.
Pospite ih šećerom u prahu i poslužite tople.

Ove krofne su savršena kombinacija mekanog testa i bogatog čokoladnog ukusa. Uživajte u svakom zalogaju!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading