ZABORAVLJENI DESERT Brza turska poslastica bez ijednog grama šećera
Priprema sa sokovima od voća poput duda, šipka, nara ili višanja, možete koristiti i džem po želji
Pelte je jednostavan i ukusan desert koji možete pripremiti za svega nekoliko minuta. Iako se tradicionalno priprema sa sokovima od voća poput duda, šipka, nara ili višanja, možete koristiti i džem po želji, što će mu dati posebnu aromu. Ovaj recept smo pronašli na kanalu Samrina Kuhinja, a njegova priprema je toliko laka da ćete već večeras uživati u ovom slatkom desertu.
Sastojci: (Mera je čaša od 200 ml)
2,5 čaše hladne vode
1 čaša pekmeza od jabuke (ako želite manje sladak ukus, koristite pola čaše)
Pola čaše brašna
Za preliv:
50 g maslaca
Oko 1 čaša krupno mlevenih oraha
Priprema:
U srednjem loncu sjedinite vodu i pekmez, pa ih stavite na šporet.
Dodajte brašno i stalno mešajte dok se smesa ne zgusne. Pazite da ne nastanu grudvice – smesa bi trebalo da postane glatka.
Kada je smesa spremna, izlijte je u pleh i ravnomerno rasporedite.
Otopite maslac i prelijte ga preko smese, a zatim pospite krupno mlevenim orasima.
Pelte je najlepše kada se ohladi ili poslužite dok je još mlako.
Ovaj jednostavan desert pruža savršen balans između ukusa i teksture, idealan za sve ljubitelje slatkiša. Uživajte u pripremi i degustaciji!
BANINI KEKSIĆI ZA PRAVE SLADOKUSCE Vole ih svi od 7 do 107 godina
Zamiriše cela kuća dok se peku.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE VANILICE Biće iste kao one bakine
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)