LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Slatka i preukusna, uzećete parče više.

lenja pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo 

  • 4 jaja 
  • 4 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 2 praška za pecivo 
  • 2 vanilina šećera

još :

  • šećer u prahu po želji
  • cimet po ukusu

Priprema:

Oljuštite jabuke pa ih izrendajte  i pustite da puste sok. Propržite na malo ulja u tiganju pa dodajte još čašu šećera, vanilin šećer i cimet. Izdinstajte da se šećer istopi i smesa sjedini. Zatim, u jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Dobro sjedinite da nema grudvica. U pleh obložen pek papirom izlijte polovinu smese pa pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok se ne uhvati korica. Onda nanesite nadev od jabuka pa prelijte ostatak smese. Pecite dok kolač ne bude gotov. Pospite šećerom u prahu i služite. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading