LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Slatka i preukusna, uzećete parče više.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.
Za testo
- 4 jaja
- 4 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 praška za pecivo
- 2 vanilina šećera
još :
- šećer u prahu po želji
- cimet po ukusu
Priprema:
Oljuštite jabuke pa ih izrendajte i pustite da puste sok. Propržite na malo ulja u tiganju pa dodajte još čašu šećera, vanilin šećer i cimet. Izdinstajte da se šećer istopi i smesa sjedini. Zatim, u jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Dobro sjedinite da nema grudvica. U pleh obložen pek papirom izlijte polovinu smese pa pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok se ne uhvati korica. Onda nanesite nadev od jabuka pa prelijte ostatak smese. Pecite dok kolač ne bude gotov. Pospite šećerom u prahu i služite. Bon appetit!

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)