CIMET KEKSIĆI Savršeno se slažu sa čajem ili kafom, a priprema je jednostavna
Fenomenalni keksići osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 250 g brašna + 1 kašičica praška za pecivo
- 120 g šećera u prahu
- 1 kesica cimeta
- 100 g margarina
- 1 jaje
Za dekoraciju:
- pola šoljice šećera u prahu
- 1,5-2 kašike mleka
- cimet
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, prah šećer i cimet pa dodajte puter naseckan na listiće. Onda dodajte jaje pa zamesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na 1 xm debljine pa kalupom vadite željeni oblik. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Šećer u prahu i mleko pomešajte pa nanesite na svaki keks. Na kraju, pospite keksiće cimetom.
Možda vas zanima:
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U isto vreme hrskavi i sočni, savršeni za užinu
Super idu uz čaj ili kafu.
KEKSIĆI SA ČOKOLADOM SUPER IDU UZ ČAJ I KAFU Hrskavi i slatki, taman za užinu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
JEČMENI KEKSIĆI Odlični za probavu, a zdravi i ukusni, super idu uz čaj ili kafu
Super užina koja će vam dati energije za ostatak dana.
POSNI MAROKANSKI KEKSIĆI Prhki i mekani, savršeni zalogajčići uz kafu
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)