CIMET KEKSIĆI Savršeno se slažu sa čajem ili kafom, a priprema je jednostavna
Fenomenalni keksići osvojiće vas od prvog zalogaja.

Potrebno je:
- 250 g brašna + 1 kašičica praška za pecivo
- 120 g šećera u prahu
- 1 kesica cimeta
- 100 g margarina
- 1 jaje
Za dekoraciju:
- pola šoljice šećera u prahu
- 1,5-2 kašike mleka
- cimet
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, prah šećer i cimet pa dodajte puter naseckan na listiće. Onda dodajte jaje pa zamesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na 1 xm debljine pa kalupom vadite željeni oblik. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Šećer u prahu i mleko pomešajte pa nanesite na svaki keks. Na kraju, pospite keksiće cimetom.
Možda vas zanima:

BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM Uspevaju svima, a savršeni za lepo veče sa prijateljima
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, pravićete stalno.

PRIZNAJTE DA OVAKAV KEKS NISTE PROBALI Neobičan slatkiš iz tiganja je preukusan
Neobična priprema, još neobičniji ukus.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)