BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za štrudlu
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 60 g istopljenog putera
- 1 jaje i 2 žumanca
- 60 g šećera
- 1 kašika meda
- oko 200 ml mleka
- narendana korica limuna
- so
Za nadev
- 500 g oraha
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g suvog grožđa
- 1 kašičica cimeta ili po ukusu
- 150 ml vrućeg mleka
Priprema
Razmutite kvasac sa kašičicom šećera i malo mlake vode. Stavite u posudu brašno, posolite pa dodajte jaja i žumanca umućena sa mlekom, puter, med, šećer, limunovu koricu i aktivirani kvasac. Zamesite glatko testo srednje gustine pa ga prekrijte folijom i pustite da naraste. Sameljite orahe pa ih prelijte sa vrućim mlekom, dodajte šećer, cimet i suvo grožđe i dobro izmešajte. Testo koje je udvostručilo svoju zapreminu podelite na dva dela pa svaki oblikujte u pravougaonik, premažite nadevom i savijte. Sve prebacite na pleh obložen papirom za pečenje pa prekrije i ostavite. Premažite štrudle istopljenim puterom. Pecite oko 40-50 minuta u rerni na 180 stepeni. Ohlađene štrudle pospite vanilinim šećerom.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)