BAKIN KOLAČ Sladak i nedoljiv slatkiš za sve prilike, prste da poližete
Pospite šećerom ili prilogom po želji.
Potrebno je:
- 3 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
Priprema:
Zagrejte aparat. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećere, pa dodajte jaja, mleko i ulje. Sjedinite dobro da dobijete kompaktnu smesu. Pouljite aparat svaki put pre nanošenja smese. Kutlačom izlijte smesu na sredinu aparata pa je ravnomerno rasporedite. Potom poklopite i pecite dva do tri minuta.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
BAKIN KOLAČ RAJ ZA SLADOKUSCE Gotov očas posla, a svi ga vole
Sočan i mekan, bićete oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.
BAKIN KOLAČ Desert mekan kao duša, vraća u dane detinjstva
Po starom receptu, vraća u dane detinjstva.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)