DOMAĆE MOCART KUGLE Fenomenalan desert koji se pravi lako, a pojede brzo
Mekane i slatke, savršene za svaku svečanost.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.
- 80 g tamne čokolade
- 80 g putera
- 50 g šećera
- 2 jaja
- 50 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- pola kesice praška za pecivo
Za kremu:
- 100 g tamne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g putera
- 50 ml braon ruma
Za premazivanje:
- 400 g marcipana
- 4 kašike šećera u prahu
- 150 g tamne čokolade
- dvije kašike mlevenih pistaća
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Polomljenu čokoladu otopite na pari. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje, otopljenu čokoladu i brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevenim bademima. Izlijte testo u pleh i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte slatku pavlaku pa je kratko prokuvajte i skinite sa ringle. Umešajte sitno seckanu čokoladu pa promešajte i ohladite, dodajte puter i mikserom mutite 5 minuta. Izmrvite rukama čokoladni kolač pa dodajte rum i čokoladnu kremu. Poklopite i ostavite 40 minuta u frižideru. Uz pomoć kašike za sladoled oblikujte 18 kuglica. Ohladite pola sata. Rukama umesite marcipan pa radnu površinu pospite prah šećerom. Napravite rolat debljine 3 mm pa isecite 18 krugova. U svaki krug umotajte kuglice pa ih umačite u otopljenu čokoladu. Pospite svaku kuglu pistaćima pa ohladite u frižideru i servirajte.

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)