DOMAĆE MOCART KUGLE Fenomenalan desert koji se pravi lako, a pojede brzo
Mekane i slatke, savršene za svaku svečanost.
Potrebno je:
- 80 g tamne čokolade
- 80 g putera
- 50 g šećera
- 2 jaja
- 50 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- pola kesice praška za pecivo
Za kremu:
- 100 g tamne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g putera
- 50 ml braon ruma
Za premazivanje:
- 400 g marcipana
- 4 kašike šećera u prahu
- 150 g tamne čokolade
- dvije kašike mlevenih pistaća
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Polomljenu čokoladu otopite na pari. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje, otopljenu čokoladu i brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevenim bademima. Izlijte testo u pleh i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte slatku pavlaku pa je kratko prokuvajte i skinite sa ringle. Umešajte sitno seckanu čokoladu pa promešajte i ohladite, dodajte puter i mikserom mutite 5 minuta. Izmrvite rukama čokoladni kolač pa dodajte rum i čokoladnu kremu. Poklopite i ostavite 40 minuta u frižideru. Uz pomoć kašike za sladoled oblikujte 18 kuglica. Ohladite pola sata. Rukama umesite marcipan pa radnu površinu pospite prah šećerom. Napravite rolat debljine 3 mm pa isecite 18 krugova. U svaki krug umotajte kuglice pa ih umačite u otopljenu čokoladu. Pospite svaku kuglu pistaćima pa ohladite u frižideru i servirajte.
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SLATKE PRŽENICE SE TOPE U USTIMA Gotove za 15 minuta, a i dupla mera je malo
Savršene za doručak ili užinu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)