PALAČINKE SA KARAMELOM I BANANOM Desert za pamećenje i lepo veče sa prijateljima
Sočne i ukusne, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PALAČINKE OD PROSA Klasik u potpuno novom izdanju, samo dodajte prilog po želji
Biće mekane i vazdušaste, a zdrave.

PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Bogati fil im daje šmek, a mekane i vazdušaste
Mirisne i ukusne, bićete oduševljeni.

PALAČINKE SA MAKOM I CIMETOM Fenomenalne i slatke, u aromatičnom spoju
Zamirisaće cela kuća.

SAVRŠENE PALAČINKE Caka je u ovome, biće savršene
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 650 ml mleka
- 200 g brašna
- 35 g kakao praha
- 6 kašika šećera u prahu
- 2 jaja
- 2 kašike istopljenog maslaca
- 1 vanilin šećer
- malo soli
- banane
Za karamel:
- 200 g šećera
- dve kašike vode
- 20 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- malo soli
Priprema
Brašno prosejte sa kakaom pa dodajte šolju mleka, šećer, jaja, otopljeni maslac, vanilin . Onda dodajte i preostalo mleko. Promešajte pa ostavite pola sata da odstoji. Pecite palačinke pa ih filujte kolutovima banane i prelijte karamelom. Od 2 kašike vode i šećera napravite karamel pa dodajte maslac i izmešajte. Zatim dodajte vrelu slatku pavlaku i malo soli pa zakuvajte na tihoj vatri 2 do 3 minuta.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)