TIRAMISU U ČAŠI Italijanski neodoljivi desert sa kafom, za savršen vikend
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj u čaši ćete obožavati.
Potrebno je:
- 1 šoljica kafe
- 2 supene kašike likera od kafe
- 1 šolja slatke pavlake za šlag
- pola šolje šećera u prahu
- 1 čajna kašičica ekstrakta vanile
- 1 šoljica maskarpone sira
- 12 – 18 piškota
- kakao u prahu za posipanje
Priprema:
Liker pomešajte sa kuvanom kafom pa ostavite sa strane da se prohladi. Pavlaku umutite sa šećerom i vanilinim ekstraktom, sve dok ne dobijete šlag. Pomešajte lagano šlag sa maskarponeom. U čaše složite tiramisu. U kafu kratko umačite piškotu pa prelomite da stane u čašu. Posle prvog reda piškota stavite red fila. Ponovite postupak sa piškotama. Zadnji sloj treba da bud fil. Ostavite tiramisu bar četri sata u frižideru. Na kraju, pospite kakaom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU U ČAŠI Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima
Napravi se lako, a pojede još brže.
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
VANILA TIRAMISU BUDI SVA ČULA Još kremastiji od originala, a po ukusu mu nema ravnog!
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)