SUDŽUK Jeftin desert skupog ukusa, savršen za svako doba dana i posan
Pospite orasima ili prelijte medom.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 1,2 l hladne vode
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
Priprema:
Brašno sipajte u vodu pa dobro promešajte da nema grudvica. Onda dodajte šećer, pa kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umešajte orahe. Promešajte pa smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Pustite da se prohladi pa ostavite sat vremena u frižideru. Ostavite prvo na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebacite u frižider na sat vremena. Pospite kolač orasima.
Možda vas zanima:
SUDŽUK Jeftin kolač skupog ukusa, a posan na vodi
Pravi se brzo i lako, potrebno je samo nekoliko sastojaka.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)