SUDŽUK Jeftin desert skupog ukusa, savršen za svako doba dana i posan
Pospite orasima ili prelijte medom.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 1,2 l hladne vode
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
Priprema:
Brašno sipajte u vodu pa dobro promešajte da nema grudvica. Onda dodajte šećer, pa kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umešajte orahe. Promešajte pa smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Pustite da se prohladi pa ostavite sat vremena u frižideru. Ostavite prvo na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebacite u frižider na sat vremena. Pospite kolač orasima.
Možda vas zanima:
SUDŽUK Jeftin kolač skupog ukusa, a posan na vodi
Pravi se brzo i lako, potrebno je samo nekoliko sastojaka.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)