KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.
Potrebno je:
- 400 g pirea od slatkog krompira (oko 2 srednja slatka krompira)
- 120 ml meda ili javorovog sirupa
- 2 jaja (ili 2 kašike čia semena pomešanih sa 6 kašika vode za vegansku verziju)
- 80 ml kokosovog ulja (otopljenog) ili maslinovog ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičica muskatnog oraščića
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 150 g bademovog brašna (ili drugog zdravog brašna, kao što je ovseno brašno)
- po želji: 80 g seckanih oraha, badema ili crne čokolade (min. 70% kakaoa)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite slatki krompir pa ga isecite na kockice i pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite pire pa ga pomešajte sa medom, jajima, kokosovim uljem i ekstraktom vanile. Zasebno pomešajte bademovo brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić. Suve sastojke dodajte mokrim, uz mešanje, dok se smesa ne sjedini. Zatim, dodajte seckane orahe ili komadiće tamne čokolade. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)