BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za prave sladokusce

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.

blondi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 285 g brašna
  • 250 g smeđeg šećera
  • 220 g maslaca
  • 120 g bele čokolade
  • 100 g belog šećera
  • 100 g oraha
  • 2 velika jaja
  • 1 žumance
  • 2 kašičice arome vanile
  • 2 kašičice gustina
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice praška za pecivo

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Rastopite maslac na pari, dodajte šećer i mešajte sve dok ne dobijete jednoličnu smesu. U nju dodajte jaja, žumance, aromu vanile i ponovo sve dobro pomešajte. U posebnoj čini prosejte brašno, gustin, so i prašak za pecivo i pomešajte. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre - odnosno u smesu s maslacem, i mešajte dok se ne sjedine svi sastojci. U dobijenu masu dodajte komadiće bele čokolade i sitno seckane orahe, pa lagano promešajte špatulom ili varjačom. Prebacite u četvrtasti pleh obložen pek-papirom i pecite od 25 do 30 munuta. 

@moja.trpeza Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading