BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za prave sladokusce
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
- 285 g brašna
- 250 g smeđeg šećera
- 220 g maslaca
- 120 g bele čokolade
- 100 g belog šećera
- 100 g oraha
- 2 velika jaja
- 1 žumance
- 2 kašičice arome vanile
- 2 kašičice gustina
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice praška za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Rastopite maslac na pari, dodajte šećer i mešajte sve dok ne dobijete jednoličnu smesu. U nju dodajte jaja, žumance, aromu vanile i ponovo sve dobro pomešajte. U posebnoj čini prosejte brašno, gustin, so i prašak za pecivo i pomešajte. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre - odnosno u smesu s maslacem, i mešajte dok se ne sjedine svi sastojci. U dobijenu masu dodajte komadiće bele čokolade i sitno seckane orahe, pa lagano promešajte špatulom ili varjačom. Prebacite u četvrtasti pleh obložen pek-papirom i pecite od 25 do 30 munuta.
Možda vas zanima:

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)