POSNI UŠTIPCI PUNJENI KREMOM Neodoljivi i slatki, nestaće sa stola odmah
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
Za uštipke:
- 250 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike biljnog ulja
Za posni čokoladni krem:
- 100 g posne crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Otopite crnu čokoladu sa mlekom na pari. U jednoj posudi pomešajte šećere i skrob, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri, uz neprestano mešanje sve dok se krem ne zgusne. Onda sklonite sa vatre i pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, suvi kvasac i šećer. Onda dodajte mlaku vodu i ulje pa zamesite glatko i elastično testo. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom da naraste. Nadošlo testo premesite i podelite na manje komade. Oblikujte u manji disk , pa stavite po kašičicu prohlađenog krema u sredinu. Onda oblikujte kuglicu. Pržite uštipke u vrelom ulju, uz povremeno okretanje, dok ne postanu zlatno smeđi.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
UŠTIPCI OD KARFIOLA IZ RERNE Mame i mirisom i ukusom, a posni i slasni
Najbolje služite uz salatu ili sos.
RIBLJI UŠTIPCI SA SPANAĆEM BUDE SVA ČULA Savršeni za dane posta, a pomeraju granice dobrog ukusa
Služite uz posni majonez.
POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo
Mirisni i slatki, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)