POSNI UŠTIPCI PUNJENI KREMOM Neodoljivi i slatki, nestaće sa stola odmah
Najbolje služite uz šolju kafe.

Potrebno je:
Za uštipke:
- 250 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike biljnog ulja
Za posni čokoladni krem:
- 100 g posne crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Otopite crnu čokoladu sa mlekom na pari. U jednoj posudi pomešajte šećere i skrob, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri, uz neprestano mešanje sve dok se krem ne zgusne. Onda sklonite sa vatre i pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, suvi kvasac i šećer. Onda dodajte mlaku vodu i ulje pa zamesite glatko i elastično testo. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom da naraste. Nadošlo testo premesite i podelite na manje komade. Oblikujte u manji disk , pa stavite po kašičicu prohlađenog krema u sredinu. Onda oblikujte kuglicu. Pržite uštipke u vrelom ulju, uz povremeno okretanje, dok ne postanu zlatno smeđi.
Možda vas zanima:

POSNI UŠTIPCI OD KROMPIRA PUNJENI TUNJEVINOM Slasni i sočni, a totalno drugačiji
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

POSNI UŠTIPCI Ukusni i slasni, samo treba da dodate prilog po želji
Dodajte namaz ili sojin jogurt i uživajte.

POSNA MOSKVA ŠNIT Raskošna poslastica koja budi sva čula, za sve važne događaje
Klasik koji samo dobija na popularnosti, ukusa koji se ne zaboravlja.

CIMET KUGLICE SA BELOM ČOKOLADOM Savršenog ukusa, a ne zahtevaju vreme za pripremu
Slatke i drugačije, nestaće sa stola odmah.

PORTOKALOPITA Mirisna poslastica sa pomorandžom koja osvežava i sladi u isto vreme
Najbolje služite uz sladoled od vanile.

CRNAC BEZ JAJA Sočan kolač kontroverznog imena savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Mekan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČEMBERLEN TORTA Savršen spoj reforme i grilijaša u jednoj poslastici, neprevaziđenog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)