TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
Potrebno je:
- 240 ml toplog mleka
- 2 kašičice instant kafe
- 30-40 piškota
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 100 g krema od pistaća
- 360 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- mrvljeni pistaći
Priprema:
U malu šerpicu sipajte mleko i pustite da provri. Dodajte instant kafu u mleko, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite maskarpone sir, pa dodajte šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka. Umešajte vanilin ekstrakt i krem od pistaća, pa mešajte dok se ne sjedini. Zatim, dodajte slatku pavlaku i mutite. Svaku piškotu umačite u mleko, pa ređajte na dno pleha. Premažite piškote polovinom fila, pa rasporedite još jedan sloj piškota. Premažite ostatkom fila. Ostavite tiramisu bar 4 sata ili preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisni kolač raspametiće i one izbirljive.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a kao osmišljen za iznenadne goste
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA LIMUNOM SE TOPI U USTIMA Kremast, lagan i osvežavajući, smaže se u trenu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)