TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Neodoljiv kolač u sočnom spoju sa kafom i pistaćima.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

BANANAMISU Italijanski klasik u sočnom spoju sa bananama, bićete oduševljeni ukusom
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
- 240 ml toplog mleka
- 2 kašičice instant kafe
- 30-40 piškota
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 100 g krema od pistaća
- 360 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- mrvljeni pistaći
Priprema:
U malu šerpicu sipajte mleko i pustite da provri. Dodajte instant kafu u mleko, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite maskarpone sir, pa dodajte šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka. Umešajte vanilin ekstrakt i krem od pistaća, pa mešajte dok se ne sjedini. Zatim, dodajte slatku pavlaku i mutite. Svaku piškotu umačite u mleko, pa ređajte na dno pleha. Premažite piškote polovinom fila, pa rasporedite još jedan sloj piškota. Premažite ostatkom fila. Ostavite tiramisu bar 4 sata ili preko noći u frižideru.

ČUPAVCI SA BELOM ČOKOLADOM Klasik koji ne izlazi iz mode, u još slađem spoju
Mirišu na more, a savršeni i slatki.

BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.

KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
Prave se lako, a tope se u ustima.
Komentari (0)