ZAHER KOCKE SA MALINAMA Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj kolač ćete obožavati
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 2 cela jaja
- 150 g margarina
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 40 g kakaa
- 2,5 dl mleka
Za nadev:
- sirup od kompota kajsije
- marmelada od kajsije
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, margarin i šećer. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom. U smesu sa jajima naizmenično dodajte smesu s brašnom i mleko. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, izvadite biskvit i pustite da se prohladi. Presecite ga po debljini na pola. Prvi deo pospite sirupom od kajsija, pa premažite marmeladom. Preko stavite drugu polovinu biskvite pa premažite marmeladom od kajsija. Kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)