NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.
Potrebno je:
Za puding:
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 40 g kukuruznog skroba
- sok od 1 limuna
- korica 1 limuna
- 300 ml mleka
Za testo:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 120 ml ulja
- 120 ml mleka
- 220 g brašna
- 15 g praška za pecivo
- malo rastopljenog putera
- rendani kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj šerpi pomešajte jaje, šećer, vanilin šećer, kukuruzni skrob, limunov sok i limunovu koricu, pa dodajte mleko, ponovo promešajte i stavite da provri na srednjoj vatri. Kuvan puding prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Zasebno pomešajte jaja sa vanilinim šećerom, pa sipajte mleko i ulje i opet promešajte. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa promešajte. Polovinu testa stavite u pleh obložen pek papirom, pa pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Tortu premažite pudingom od limuna. Preko pudinga nanesite preostalo testo, pa ga ravnomerno rasporedite. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Otopljenim puterom premažite toplu tortu, pa pospite kokosovim listićima. Ostavite da se kolač ohladi pre sečenja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)