NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

tortica od limuna
Printscreen

Potrebno je:

Za puding:

  • 1 jaje
  • 50 g šećera 
  • 40 g kukuruznog skroba
  • sok od 1 limuna
  • korica 1 limuna
  • 300 ml mleka

Za testo:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 120 ml ulja 
  • 120 ml mleka 
  • 220 g brašna
  • 15 g praška za pecivo 
  • malo rastopljenog putera
  • rendani kokos

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj šerpi pomešajte jaje, šećer, vanilin šećer, kukuruzni skrob, limunov sok i limunovu koricu, pa dodajte mleko, ponovo promešajte i stavite da provri na srednjoj vatri. Kuvan puding prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Zasebno pomešajte jaja sa vanilinim šećerom, pa sipajte mleko i ulje i opet promešajte.  Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa promešajte. Polovinu testa stavite u pleh obložen pek papirom, pa pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Tortu premažite pudingom od limuna. Preko pudinga nanesite preostalo testo, pa ga ravnomerno rasporedite. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Otopljenim puterom premažite toplu tortu, pa pospite kokosovim listićima. Ostavite da se kolač ohladi pre sečenja. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading