KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

krofne punjene kremom od vanile
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 1 celo jaje
  •  60 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 50 g omekšalog putera
  • prstohvat soli
  • 1 korica limuna
  • po potrebi ulje za prženje

Za punjenje:

  • 500 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 2 kašike gustina
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 30 g putera

Priprema:

Kvasac i kačišicu šećera rastvorite u mlakom mleku, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Zasebno umutite jaja, žumanca, šećer, vanilu, koricu limuna i so. Onda umešajte nadošli kvasac pa postepeno dodajte brašno, i umesite meko, glatko testo. Dodajte puter i mesite oko 10 minuta, dok ne upije. Zatim pokrijte i pustite da naraste 1 sat, dok ne udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo, pa čašom vadite krofne.Pokrijte i pustite da narastu još pola sata. Pržite u dubokom ulju, sa obe strane do zlatno-smeđe boje. Izvadite na ubrus da se osuše od masnoće. Zasebno umutite žumanca, šećer i gustin sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejte sa vanilinim šećerom. U vrelo mleko sipajte smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Umešajte puter i mešajte dok se ne istopi. Špricem punite prohlađene krofne. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading