KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mleka
- 2 žumanca
- 1 celo jaje
- 60 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 50 g omekšalog putera
- prstohvat soli
- 1 korica limuna
- po potrebi ulje za prženje
Za punjenje:
- 500 ml mleka
- 2 žumanca
- 2 kašike gustina
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 30 g putera
Priprema:
Kvasac i kačišicu šećera rastvorite u mlakom mleku, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Zasebno umutite jaja, žumanca, šećer, vanilu, koricu limuna i so. Onda umešajte nadošli kvasac pa postepeno dodajte brašno, i umesite meko, glatko testo. Dodajte puter i mesite oko 10 minuta, dok ne upije. Zatim pokrijte i pustite da naraste 1 sat, dok ne udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo, pa čašom vadite krofne.Pokrijte i pustite da narastu još pola sata. Pržite u dubokom ulju, sa obe strane do zlatno-smeđe boje. Izvadite na ubrus da se osuše od masnoće. Zasebno umutite žumanca, šećer i gustin sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejte sa vanilinim šećerom. U vrelo mleko sipajte smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Umešajte puter i mešajte dok se ne istopi. Špricem punite prohlađene krofne. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)