PROLEĆNI MAFINI SA MALINAMA I LIMUNOM Sočni desert od kog će zamirisati cela kuća
Sočni i slatki, prava rapsodija ukusa.
Potrebno je:
- 360 g brašna
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 120 g putera, omekšanog
- 240 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 120 ml mleka
- 240 g svežih malina
- narendana korica od 1 limuna
Za krem od limuna:
- 120 g putera, omekšanog
- 120 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica rendane limunove kore
- sveže maline za ukras
- korica limuna za ukras
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so pa ostavite na stranu. Zasebno umutite puter i šećer. Umešajte jaja jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Dodajte vanilin ekstrakt. Sjedinite mešavine, uz dodavanje mleka. Dodajte maline i limunovu koricu. Sipajte u kalup za mafine obložen papirnim korpicama. Pecite 18 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Umutite puter, pa dodajte šećer u prahu, limunov sok i limunovu koricu i dobro umutite.Prohlađene mafine prelijte glazurom od limunovog krema. Dekorišite svežim malinama i limunovom koricom.
Možda vas zanima:
POSNI MAFINI OD JABUKA I ORAHA Savršeno hrskavi i sočni u isto vreme, smažu se u trenu
Sočni i mirisni, pravićete stalno.
MAFINI SA BANANAMA Biće sočni i mekani kao duša, a gotovi za pola sata
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)