KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Potrebno je:
Za koru (x4 ):
- 3 belanca
- 3 kašika šećera
- 3 kašika mlevenog keksa
- 1 kašika brašna
- 1 kašika ulja
- pola praška za pecivo
Potrebno za fil :
- 800 ml mleka
- 12 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 200 g bele čokolade
- 300 g margarina
- 200 g mlevenog keksa
- 250 g krem šlaga
- 250 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite u čvrst šam. Polako dodajte šećer i nastavite da mutite. Umešajte mleveni keks, brašno pomešanim sa praškom za pecivo i ulje. Sjedinite smesu, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Napravite još 3 kore. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte puding i brašno. Umutite sve sa malo mleka. Ostatak mleka ostavite da provri, pa zakuvajte krem. U vruć krem umešajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi, pa hladan fil umutite sa margarinom. Dodajte ostatak mlevenog keksa. Umutite šlag sa 200 ml mleka, a ostatkom mleka poprskajte svaku koru.Filujte tortu redosledom: kora poprskana mnlekom, fil, šlag.
Možda vas zanima:
RUMBA TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a tera vodu na usta
Kremasta i jednostavna, savršena za sve prilike.
BELA TORTA Prepuna keksa i čokolade, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Savršena za sve svečane prilike.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Miris i ukus detinjstva u svakom zalogaju
Jednostavna, brza i preukusna, a nema ko je ne voli.
NAJBRŽA POSNA KEKS TORTA Miriše na detinjstvo i pravi se maltene sama, savršenstvo u svakom zalogaju
Brza i jednostavna, a preukusna.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)