KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Pravi se lako, a pojede brzo.

keks torta sa belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:
Za koru (x4 ):

  • 3 belanca
  • 3 kašika šećera
  • 3 kašika mlevenog keksa
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika ulja
  • pola praška za pecivo

Potrebno za fil :

  • 800 ml mleka
  • 12 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 200 g bele čokolade
  • 300 g margarina
  • 200 g mlevenog keksa
  • 250 g krem šlaga
  • 250 ml mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite u čvrst šam. Polako dodajte šećer i nastavite da mutite. Umešajte mleveni keks, brašno pomešanim sa praškom za pecivo i ulje. Sjedinite smesu, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Napravite još 3 kore. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte puding i brašno. Umutite sve sa malo mleka. Ostatak mleka ostavite da provri, pa zakuvajte krem. U vruć krem umešajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi, pa hladan fil umutite sa margarinom. Dodajte ostatak mlevenog keksa. Umutite šlag sa 200 ml mleka, a ostatkom mleka poprskajte svaku koru.Filujte tortu redosledom: kora poprskana mnlekom, fil, šlag.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading