KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Sočan desert nestaće sa stola odmah.

karamel sutlijaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g pirinča
  • 250 g šećera
  • 1 kesica želatina u prahu
  • 1 kašika cimeta
  • 1 vanilin šećer 
  • 1 l mleka

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu, pa dodajte 3 kašike šećera i cimet, stavite na ringlu, promešajte i dodajte pirinač. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Umešajte i vanilin-šećer, a na kraju nabubreli želatin, pa dobro mešajte. Karmelizujte preostali šećer, pa zagrejte dok ne dobijete zlatnu boju. U gotov sutlijaš dodajte vruć karamel.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading