ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Domaća poslastica koja se ne odbija, a uspeva i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert ukusa koji priča priče.

žuti kolač sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 300 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 500 g višanja
  • 30 g griza

Za posipanje:

  • prah šećer

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja mikserom penasto umutite. Polako dodajte šećere i mutite dok se ne otopi. Polako dodajte jogurt i nastavite da mutite. Onda sipajte ulje i mutite još malo. Smanjite brzinu miksera, pa kašiku po kašiku, dodajte prosejano brašno. Dodajte prašak za pecivo i mutite da ne bude grudvica. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Očistite višnje od koštica i ocedite od viška tečnosti. Onda ih pospite grizom i uvaljajte.Poređajte ih u pleh. Pecite kolač 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite kolač na kocke i pospite prah šećerom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading