ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Domaća poslastica koja se ne odbija, a uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan desert ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja mikserom penasto umutite. Polako dodajte šećere i mutite dok se ne otopi. Polako dodajte jogurt i nastavite da mutite. Onda sipajte ulje i mutite još malo. Smanjite brzinu miksera, pa kašiku po kašiku, dodajte prosejano brašno. Dodajte prašak za pecivo i mutite da ne bude grudvica. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Očistite višnje od koštica i ocedite od viška tečnosti. Onda ih pospite grizom i uvaljajte.Poređajte ih u pleh. Pecite kolač 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite kolač na kocke i pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA NA ČAŠE Starinski recept iz bakine sveske koji vraća u detinjstvo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)