TORTA BELA HUANITA Nepečena poslastica od koje će svi tražiti parče više, nema joj ravne

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.

bela huanita
Printscreen

Potrebno je:

  • 200 g napolitanki
  • 10 kašika šećera
  • 1 litar mleka
  • 350 g šlaga u prahu
  • 2 kesice želatina

Priprema:

Zakuvajte šećer i mleko, pa skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. U malo mleka razmutite želatin, pa dodajte kuvanom mleku. Umutite zajedno sa praškom u šlagu. U kalup sipajte deo smese, a u preostali deo dodajte mlevene napolitanke. Ovom smesom dopunite kalup, pa ostavite u frižideru da se stegne. Umutite mikserom mleko i prašak za šlag. Dekorišite šlagom prohlađenu tortu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading