NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.

kuglof sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 250 g šećera
  • 200 g margarina
  • 1 limun
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml mleka
  • 600 g brašna
  • Šećer u prahu

 

Priprema

Belanca umutite u čvrst sneg. Umutite žumanca, šećer, omekšali margarin, mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu sa žumancima umešajte sneg od belanaca. Kalup za kuglof premažite margarinom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ohlađen kuglof prelijte rastopljenom čokoladom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading