ČOKOLADNI SUFLE Najpoznatiji francuski desert koji se topi u ustima, a gotov za tili čas

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Kremast i sladak, za prave sladokusce.

čokoladni sufle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kašika putera
  • 1 kašika brašna
  • pola šolje mleka (hladno)
  • 100 g tamne čokolade (75% kakao)
  • prstohvat soli
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 1 žumance
  • 2 belanceta
  • 3 kašike šećera
  • kakao

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Puterom premažite posudice, pa ih pospite šećerom. Puter istopite u šerpi, dodajte brašno, i pržite minut, uz neprestano mešanje. Pazite da ne zagori. Sipajte hladno mleko pa mešajte dok se smesa malo ne zgusne. Skinite sa šporeta i sipajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Dodajte so, vanilu i pomešajte, pa ostavite par minuta da se prohladi, pa dodajte žumance i sjedinite. Umutite belanca u posudi, dodajte postepeno šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Lagano dodajte belanca i umešajte. Preručite smesu u posude. Poređajte u pleh. Pecite oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite sufle kakaoom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading