KESTEN TORTA Nepečena poslastica koja ukusom obara sa nogu
Fenomenalna poslastica neponovljivog ukusa.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 2 kašike čokolade u prahu
- 3 dl čokoladnog mleka
- 500 g kesten pirea
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 3+2 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca pa umutite sa 2 kašike šećera u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa preostalim šećerom. Sjedinite varjačom sa šamom od belanaca. Umešajte brašno i čokoladu pa polako promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte pripremljenu smesu.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Čokoladnim mlekom poprskajte kore. Puter umutite šećerom u prahu pa umešajte kesten pire. Mutite mikserom. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag pa polako sjedinite sa kesten filom. Trećinom fila premažite prvu koru pa preklopite drugom. Zatim nanesite drugu trećinu fila i prekrijte trećom korom. Premažite tortu od gore pa premažite otopljenom čokoladom sa 2 ili 3 kašike ulja. Na kraju, dekorišite umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA Savršena nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali.
KESTEN TORTA Brza nepečena poslastica kao savršena za hladne zimske dane, prste da poližete
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
KASTANJAČO TORTA KAO ŠTO JE PRAVE ITALIJANI Donosimo vam originalni recept
Savršen spoj kestena i badema.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)