OČARAVAJUĆI KOLAČ SA PISTAĆIMA Neodoljivi desert koji se topi u ustima, kao osmišljen za proleće
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 250 g maskarpone sira
- 200 g grčkog jogurta
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g krema od pistaća
- 1 kašika vanilinog šećera
- mača prah
- seckani pistaći za posipanje po želji
Za podlogu:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka sa nekoliko kapi ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte maskarpone sir, grčki jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer. Mutite dok se sve ne sjedini. Polako dodajte krem od pistaća i nastavite mućenje dok smesa ne postane homogena. Čvrsto umutite slatku pavlaku, pa je lagano dodajte u maskarpone smesu. Piškote umačite u mleko sa vanilom, pa ih ređajte na dno kalupa. Preko nanesite polovinu fila. Ponovite postupak. Pospite mača prahom. Ostavite kolač par sati u frižideru.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)