CIMET ROLNICE Napravite ovako i biće mekane, mirisne i apsolutno ukusne
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 75 g šećera
- 10 g soli
- 10 g suvog kvasca
- 250 ml mleka (mlakog)
- 2 jaja
- 100 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 - 3 kašike mlevenog cimeta
- 50 g otopljenog maslaca
Glazura:
- 100 g šećera u prahu
- 2 - 3 kašike mleka
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i suvi kvasac. Zasebno umutite mlako mleko i jaja,pa dodajte otopljeni maslac. Sjedinite mokre i suve sastojke. Mesite oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Napravite fil. Smeđi šećer pomešajte sa mlevenim cimetom. Onda otopite maslac. Oblikujte cimet rolnice. Testo razvaljajte u oblik pravougaonika. Testo premažite otopljenim maslacem, pa ravnomerno pospite mešavinom šećera i cimeta. Zarolajte čvrsto u valjak, pa odrežite rolnice debljine 3 do 4 cm.Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite tako pola sata. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MIRISNE CIMET ROLNICE BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Polovina nestane dok su još u plehu
Savršeno idu uz kafu ili čaj.
MIRISNE ROLNICE SA MALINAMA Razgrabiće se čim se postave, a tope se u ustima
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)