CIMET ROLNICE Napravite ovako i biće mekane, mirisne i apsolutno ukusne

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz šoljicu kafe.

posne cimet rolnice
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 75 g šećera
  • 10 g soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 250 ml mleka (mlakog)
  • 2 jaja
  • 100 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 - 3 kašike mlevenog cimeta
  • 50 g otopljenog maslaca

Glazura:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 - 3 kašike mleka
  • 1 kašičica vanilinog šećera


Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i suvi kvasac. Zasebno umutite mlako mleko i jaja,pa dodajte otopljeni maslac. Sjedinite mokre i suve sastojke. Mesite oko 10 minuta, dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Napravite fil. Smeđi šećer pomešajte sa mlevenim cimetom. Onda otopite maslac. Oblikujte cimet rolnice. Testo razvaljajte u oblik pravougaonika. Testo premažite otopljenim maslacem, pa ravnomerno pospite mešavinom šećera i cimeta. Zarolajte čvrsto u valjak, pa odrežite rolnice debljine 3 do 4 cm.Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite tako pola sata. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading