SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna i mekana, otopićete se od miline
Po receptu iz starog rokovnika, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
Za fil:
- 600 g višanja
- 4 jaja
- 1 čaša (od jogurta) šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 4 čaše vode
- 2 čaše šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Mutite kratko da se sastojci sjedine. Očistite višnje od koštica i ocedite. Prvu koru namažite sa 5 kašika fila, stavite preko drugu koru, i nju namažite filom, pa stavite treću koru. Po njenoj ivici gusto poređajte višnje. Urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto dok ne utrošite sve kore. Dobićete 6-7 rolnica. Premažite odozgo pitu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Za sirup, stavite vodu i oba šećera u šerpu da provre i kuvajte uz mešanje 10 minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu pitu.
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
PUDING OD STAROG HLEBA Drugačiji desert ukusa koji govori više od 1000 jezika
Jednostavan desert skupog ukusa.
NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.
PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti
Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)