SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna i mekana, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

09:08

Slatki kutak 0

Po receptu iz starog rokovnika, pravićete stalno.

pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za pitu

Za fil:

  • 600 g višanja
  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 4 čaše vode
  • 2 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Mutite kratko da se sastojci sjedine. Očistite višnje od koštica i ocedite. Prvu koru namažite sa 5 kašika fila, stavite preko drugu koru, i nju namažite filom, pa stavite treću koru. Po njenoj ivici gusto poređajte višnje. Urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto dok ne utrošite sve kore. Dobićete 6-7 rolnica. Premažite odozgo pitu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Za sirup, stavite vodu i oba šećera u šerpu da provre i kuvajte uz mešanje 10 minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu pitu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading