SNIKERS MAFINI Desert za pamćenje koji uspeva i potpunim početnicima, a super za iznenadne goste

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Mirisni i sočni, nestaće sa stola odmah.

snikers mafini
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 120 ml mleka
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 100 g čokoladica sa kikirikijem

Za kikiriki krem:

  • 200 g kikiriki putera
  • 100 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Zasebno umutite maslac i šećer. Onda dodajte jaja, jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog. Umešajte vanilu i mleko, i sve dobro pomešajte. Onda polako dodajte suve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini.Dodajte seckane čokoladice. Napunite korpice do 2/3. Pecite mafine 18 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kikiriki puter sa maslacem. Onda dodajte šećer u prahu i mutite dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte slatku pavlaku i vanilu, pa mutite dok ne dobijete lagan i kremast fil. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading