SNIKERS MAFINI Desert za pamćenje koji uspeva i potpunim početnicima, a super za iznenadne goste
Mirisni i sočni, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 120 ml mleka
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 100 g čokoladica sa kikirikijem
Za kikiriki krem:
- 200 g kikiriki putera
- 100 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 100 ml slatke pavlake
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Zasebno umutite maslac i šećer. Onda dodajte jaja, jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog. Umešajte vanilu i mleko, i sve dobro pomešajte. Onda polako dodajte suve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini.Dodajte seckane čokoladice. Napunite korpice do 2/3. Pecite mafine 18 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kikiriki puter sa maslacem. Onda dodajte šećer u prahu i mutite dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte slatku pavlaku i vanilu, pa mutite dok ne dobijete lagan i kremast fil. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI MAFINI SA KROMPIROM SAVRŠENI ZA IZNENADNE GOSTE A sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
MADLENE KOLAČIĆI MIRIŠU NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)