JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

Potrebno je:
Biskvit od čokolade s narandžom:
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje ulja
- 2 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja jogurta
- kora i sok od jedne narandže
Sloj narandžinog džema:
- 1 šolja narandžinog džema
Čokoladna glazura:
- 200 g crne čokolade, seckane
- 1 šolja slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, šećer i vanilin ekstrakt. Onda dodajte ulje, jaja, vanilu, jogurt, narandžinu koru i sok. Sve dobro sjedinite. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite na dva dela. Otopite džem od pomorandže, pa ga nanesite na donji deo biskvita. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa prelijte preko seckane čokolade. Mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Preko džema prelijte ganaš, pa stavite drugi deo biskvita i pustite da se stegne.
Možda vas zanima:

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.

REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

MEDOVIK TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Po receptu za početnike, uspeće bukvalno svima
Savršena za sve svečane prilike.

CEZAR SALATA Dijetalna, zasitna i preukusna, nećete biti gladni satima
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)