NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za 10 minuta
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.

Potrebno je za fil:
3 žumanca
30gr šećera
3 kescice vanilin šećera
20gr brašna
250ml mleka
15gr putera
malo arome vanile
Sastojci za testo:
300gr mekog brašna
80gr oštrog brašna
5gr soli
60gr šećera
60ml mlake vode
80ml mlakog mleka
30ml mlake pavlake
Dva manja jajeta
40gr putera na sobnoj temperaturi
5gr suvog kvasca
Priprema
Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da proključa. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se hladi, a šerpu prekrijte folijom.
Brašnu dodajte so, šećer i kvasac. Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne da proključaju. U zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.
Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči. Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.
Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem. Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Mirisne i slatke, ovako ukusne do sada niste jeli
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PRINCES KROFNE Desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo
Mekane i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.


BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)