SAVRŠENSTVO UKUSA Puding od vanile koji će obožavati sve generacije, oduševite svoje najmilije danas
Pratite recept kako biste dobili klasičan puding od vanile, ili...
Ovaj recept za puding od vanile ne može biti jednostavniji (ni ukusniji). Potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka iz ostave i frižidera, kao što su mleko, slatka pavlaka, žumanca, šećer i kukuruzni skrob, a priprema na šporetu traje svega desetak minuta.
Ipak, nemojte se udaljavati od šporeta—smestu za puding treba neprestano mešati žicom kako biste sprečili stvaranje grudvica i zagorevanje na dnu.
Procedite ga kroz sito kako bi gotov puding bio savršeno gladak, a nekoliko sati u frižideru pomoći će mu da se lepo stegne.
Pratite recept kako biste dobili klasičan puding od vanile, ili dodajte još jedan ili dva sastojka da dobijete verziju sa čokoladom, kafom ili karamelom. Jednostavan, kremast i izuzetno ukusan, ovaj domaći puding definitivno vredi probati.
Sastojci:
- ½ šolje kristal šećera
- 3 kašike kukuruznog skroba
- ⅛ kašičice sitne soli
- 1 ½ šolja punomasnog mleka
- ½ šolje slatke pavlake
- 2 velika žumanca
- 2 kašike neslanog putera, omekšalog
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Postavite sito sa finom mrežicom iznad srednje vatrostalne činije i ostavite sa strane. U srednjoj šerpi pomešajte šećer, kukuruzni skrob i so. U posebnoj činiji umutite mleko, pavlaku i žumanca, zatim tu smesu sipajte u šerpu sa suvim sastojcima.
Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući žicom, dok smesa ne postane gusta i ne počne da ključa, oko 8 do 12 minuta. Smanjite temperaturu na srednje nisku i kuvajte još 1 minut, uz stalno mešanje. (Puding je spreman kada se mehurići pojave tačno u sredini.)
Sklonite sa vatre i procedite smesu kroz pripremljeno sito u činiju. Dodajte puter i vanilu i mešajte dok se potpuno ne sjedine.
Prekrijte puding plastičnom folijom tako da direktno dodiruje površinu pudinga (da se ne stvori korica). Ostavite u frižideru najmanje 3 sata, ili do 3 dana.
Pre posluživanja, dobro promešajte da postane gladak, pa raspodelite u četiri male činije.
Bonus video:
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.
PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.
KEŠKUL Neodoljivi turski puding sa bademom i kokosom, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
BRZI PUDING OD SAMO 2 SASTOJKA Ukusan kao da ste se trudili satima, zato najbolje stavite odmah duplu meru
Pravi se brzo i lako, a pojede očas posla.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)