SAVRŠENSTVO UKUSA Puding od vanile koji će obožavati sve generacije, oduševite svoje najmilije danas

Ana Klikovac

12:02

Slatki kutak 0

Pratite recept kako biste dobili klasičan puding od vanile, ili...

keškul
Shutterstock

Ovaj recept za puding od vanile ne može biti jednostavniji (ni ukusniji). Potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka iz ostave i frižidera, kao što su mleko, slatka pavlaka, žumanca, šećer i kukuruzni skrob, a priprema na šporetu traje svega desetak minuta.

Ipak, nemojte se udaljavati od šporeta—smestu za puding treba neprestano mešati žicom kako biste sprečili stvaranje grudvica i zagorevanje na dnu.

Procedite ga kroz sito kako bi gotov puding bio savršeno gladak, a nekoliko sati u frižideru pomoći će mu da se lepo stegne.

Pratite recept kako biste dobili klasičan puding od vanile, ili dodajte još jedan ili dva sastojka da dobijete verziju sa čokoladom, kafom ili karamelom. Jednostavan, kremast i izuzetno ukusan, ovaj domaći puding definitivno vredi probati.

Sastojci:

  • ½ šolje kristal šećera
     
  • 3 kašike kukuruznog skroba
     
  • ⅛ kašičice sitne soli
     
  • 1 ½ šolja punomasnog mleka
     
  • ½ šolje slatke pavlake
     
  • 2 velika žumanca
     
  • 2 kašike neslanog putera, omekšalog
     
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Postavite sito sa finom mrežicom iznad srednje vatrostalne činije i ostavite sa strane. U srednjoj šerpi pomešajte šećer, kukuruzni skrob i so. U posebnoj činiji umutite mleko, pavlaku i žumanca, zatim tu smesu sipajte u šerpu sa suvim sastojcima.

Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući žicom, dok smesa ne postane gusta i ne počne da ključa, oko 8 do 12 minuta. Smanjite temperaturu na srednje nisku i kuvajte još 1 minut, uz stalno mešanje. (Puding je spreman kada se mehurići pojave tačno u sredini.)

Sklonite sa vatre i procedite smesu kroz pripremljeno sito u činiju. Dodajte puter i vanilu i mešajte dok se potpuno ne sjedine.

Prekrijte puding plastičnom folijom tako da direktno dodiruje površinu pudinga (da se ne stvori korica). Ostavite u frižideru najmanje 3 sata, ili do 3 dana.

Pre posluživanja, dobro promešajte da postane gladak, pa raspodelite u četiri male činije.

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza Kremasti puding sa jagodama Sastojci: 250 ml šlag krema 400 g jagoda 1 puding od jagode 3 kašike šećera 1 pakovanje piškota Jogurt od jagode Mleko (za potapanje piškota) Priprema: 1. Umutite šlag krem, dodajte jogurt od jagode i sve zajedno promešajte. Ostavite u frižider da se ohladi. 2. Jagode operite, iseckajte i kuvajte sa šećerom dok ne omekšaju. Izblendajte ih, dodajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite. 3. Piškote kratko potopite u mleko. 4. U čaše ili činije slažite red šlaga, red jagoda s pudingom, red piškota, pa ponovite. 5. Dekorišite po želji i uživajte! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #puding #viral_video ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading